Hemligheten bakom riktigt gott mos eller god puré är i vårt tycke att pressa potatisen, blanda den med smör och varm mjölk och sedan vända runt ingredienserna i kastrullen med en bred slickepott
Koka mjuka i grädde och mjölk. Lägg rödingfiléerna ovanpå varandra med skinnsidan upp på någon av dem. 700 g röding, à 170 g/portion. 1 dl mjölk. 700 g röding, 170 g/portion. 1 dl mjölk
Värm upp mjölken och blanda in i potatisen, tillsätt smör och muskot. Servera rödingen tillsammans med potatispuré och lingon, toppa med kantarellstuvningen och en citronklyfta
Värm upp mjölken och blanda in i potatisen, tillsätt smör och muskot. Servera rödingen tillsammans med potatispuré och lingon, toppa med kantarellstuvningen och en citronklyfta
Riv parmesanosten och blanda med creme fraiche och mjölk. I lördags träffade Mattias på syrran på affärn och det visade sig att även dom hade planerat att äta röding - precis som vi
Koka blomkålen med mjölken och grädden tills den blivit mjuk. Ugnsbakad röding med blomkålskräm och brynt smör och så en färdigbakad dessert på det står på nationaldagsmenyn i år ☀ ☀