Gnid in fisken med det. Lättvispa 1 dl grädde och blanda försiktigt med moussen. Klä en avlång bakform med plastfolie och häll sen moussen i formen och ställ in den i kylen i 2 timmar. Skär ca 2 cm breda skivor av mjukt tunnbröd och lägg dem i torr medelvarm stekpanna en liten stund. 4 rödingfileér. 1 ½ dl grovriven västerbottenost
Då jag under hösten har arbetat med norrländska råvaror så som röding, ren och hjortron blev ett ett av årets nya inslag en norrländskinspirerad carpaccio på ren
Några av de råvaror som används i det västerbottniska köket är ren och vilt (älg), ripa och röding. De eftertraktade bären växer på mossar och myrar och säsongen varar normalt omkring två månader med start i slutet av juli eller början av augusti
Arctic Caviar aperitizer – Fjällbäckens GuldkornRödingrom från vildlekande röding. Varva potatis, kryddor, västerbottenost och vitlök i en stor ugnsäker form, avluta med ett varv potatis och häll över grädden samt strö över ost och klicka över rikligt med riktigt smör
Blanda ihop med potatisen och kryddorna med löken och morötterna. Tillsätt 6 ägg, 2-3 msk farinsocker, 1 dl riven västerbottenost. 1 dl riven västerbottenost