4 550 g rödingfilé 1/2 tsk lemon- pepper och dillkrydda 200 g färskost 2 dl finriven Västerbottensost 200 g svamp (t ex champinjoner eller kantareller) 1/2 dl finskuren gräslök Till servering potatismos kokt broccoli Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Bryn smöret och låt svampen steka gyllenbrun ett par minuter. Jag har sån tur att jag har jägare/fiskare i Familjen, så förråden av röding och öring fylls på lite då och då när det är älgjaktstider
Lägg svampen och rödlöken i lagen. rödingfilémed skinn (odlad). Krydda med salt och peppar. Spola hastigt av grönsakerna med kallt vatten så att kokningen avstannar
Servera till en stekt fisk, jag hade röding fångad av min syster och svåger. Idag får du tips på två goda rätter med min egen absoluta favoritsvamp, kantarellen
En varmrätt jag gärna bjuder på i festligare sammanhang är röding fiskad hemma i Jämtlandsfjällen. Den är väldigt enkel att tillaga, bara att klyva hummern på längden och gratinera med till exempel en god svampsås