Röding makrill recept

En ful fisk till middag - inkokt stenbit

Fiskdisken hos Fiskrökeriet dignade av silvriga makrillar, glänsande rödingar och kraftfulla torskryggar och jag såg framför mig en röding, eller en gös

Paleo – vad är paleo och vad ingår i en paleokost?

Abborre, Anka, Fläsk, Gås, Inälvor, Hälleflundra, Hummer, Hare, Hjort, Höns, Kalkon, Kanin, Kräftor, Kyckling, Lamm, Lax, Makrill, Musslor, Nöt, Organ, Ostron, Ripa, Röding, Sardiner, Tonfisk, Räkor, Viltkött, Ägg, Älg, Öring
Som jag lovat

Som jag lovat

Hur mycket jag än älskar lax, röding, böckling, torsk, sardiner, makrill etc äter vi det tyvärr lite för sällan
Istället för bacon och ägg

Istället för bacon och ägg

Om du inte har tillgång till fiskfilé så kan du äta äggröran tillsammans med till exempel makrill i tomatsås, rökta musslor, kräftstjärtar, räkor, sardiner, tonfisk eller något annat gott från hav och sjö
Näringstät mat till bebisar

Näringstät mat till bebisar

Hon har hittills smakat på bland annat kalv, gris, kyckling, lamm, anka, torsk, röding, makrill, räkor, broccoli, brysselkål, kålrot, persiljerot, sötpotatis, palsternacka, morot, paprika, tomat, gurka, sallad, gröna bönor, ägg, majonnäs, surkål, vitkål, rödlök, citron, päron, äpple, clementin, kiwi, hallon, blåbär, kokosmjölk, olika nötter och frön (som jag bakar bröd av)

Örtig äggröra till sommarbrunch

Om du inte har tillgång till fiskfilé så kan du äta äggröran tillsammans med till exempel makrill i tomatsås, rökta musslor, kräftstjärtar, räkor, sardiner, tonfisk eller något annat gott från hav och sjö

Saltlag för rökning!

Använd med fördel fet fisk som ål, makrill, lax, regnbåge, röding, öring och sik. Hallå där Grillers. Här har ni ett recept till insaltning av kött och fisk när ni ska röka
Hur man grillar fisk utan att den fastnar

Hur man grillar fisk utan att den fastnar

Tänk då vad man kan uppnå med en seabream, röding eller makrill. Ta vad du vill (makrill är i särklass godast, men bara om du nyss dörjat den själv) men för att receptet ska funka måste det vara en hel, ganska liten fet fisk
Livet på en pinne, eller två

Livet på en pinne, eller två

Vi åt hälften av bitarna var så jag smakade aldrig knot men väl Knut, laxrom och röding medan J åt makrill och utan knot

Vår bästa tid är nu

) färsk makrill, lax eller röding med saltet och varmrök fisken, alternativt tillaga den på låg temperatur (125 grader) i ugnen tills den är precis genomtillagad

Gravad röding

1250 g röding, lax eller makrill. Rensa fisken. ta bort huvud och ben. Torka den med hushållspapper. Blanda salt, socker och vitpeppar

Rökt fisk

4 fiskfiléer av fetare sort t ex röding eller makrill. Mortla senapsfrön och rosmarinkvistar med citronskal och salt