Blanda crème fraiche, majonnäs, dill, laxrom och citronsaft, krydda med salt och peppar. 4 rödingfiléer à 170 g. 2 tsk majonnäs. 4 rödingfiléer à 170 g salt och malen vitpeppar smör till stekning. 0,5 dl crème fraiche 2 tsk majonnäs 50 g laxrom 1 msk finhackad dill 1 tsk pressad citronsaft salt och malen vitpeppar
Inget ont om lax – det är en mumsig fisk det med – men den här gången kände Najni för att testa en fisk hon faktiskt aldrig smakat förr, nämligen röding
Slå ihop en majonnäs som är smaksatt med champagnevinäger. hemgjord majonnäs. Vakuumförpacka rödingen och baka av i 40-gradigt vatten till en innertemperatur på 38°. odlade lättrimmade rödingfiléer à 80 g
Lägg på en klick majonnäs, röding och friterad fänkål. Fänkålsmajonnäs1. Rödingfilé med skirat smör1. Mixa ihop ägg, vitlök, salt, fänkålsvippor, vinäger och salt med stavmixer
Lax, Sik eller Röding blir också bra. ½ dl Majonnäs. ½ dl Majonnäs. Högtid för matälskare. Påsk är en perfekt helg för oss som njuter av livet på Lågkolhydratvis
I receptet har jag skrivit lax eftersom jag använt det tidigare och det var betydligt enklare än att rensa, filéea och plocka ut varenda ben ur flera rödingar men det gör man naturligtvis som man vill
Vätternröding. Koka upp vattnet med alla ingredienser och lägg i rödingen. 1,2 kg röding. 1 dl majonnäs. Vätternröding1,2 kg röding 4 l vatten 0,5 gul lök 1 skivad morot Ett par dillstjälkar 4 lagerblad 25 vitpepparkorn 1,5 dl vitvinsvinäger. Á la verte2 dl crème fraiche 1 dl gräddfil 1 dl majonnäs 1 dl väl avrunnen förvälld spenat 4 msk persilja 4 msk dill 4 msk gräslök 1 vitlöksklyfta Salt Peppar
Fiskdisken hos Fiskrökeriet dignade av silvriga makrillar, glänsande rödingar och kraftfulla torskryggar och jag såg framför mig en röding, eller en gös
)200 g riven vitkål 100 g tvättad färsk spenat1/2 gurka 1/2 rödlök, strimlad 1/2 syrligt äppel, strimlad 1½ msk gräddfil 3 msk majonnäs 1 msk äppelvinäger 1 msk olivolja1 avocado 2 kokta 8,5 minuters ägg (rätt skall vara rätt)rökt fisk (använde röding) bladpersilja dill salt peppar(rågbrödskrutonger) Blanda alla ingredienser i en skål förutom ägg, fisk, avocado och spenatStäll skålen i kylskåpet och vila för ca 15-20 min (smaka av med salt)Blanda i spenat och toppa med ägg, fisk och avocado strax före serveringHemlagade krutonger. Stek rågbröd/maltlimpa med smör och olja i en panna, salta och låt svalna på hushållspapperBusenkel majonnäs 1 ägg (jo ett helt ägg med vitan och allt)ca 2,5 dl neutral olja 1 msk senap (Dijon) senap 1 msk vinäger (använde äppelvinäger) salt Lägg ägg senap och vinäger i en matberedare Mixa och börja mata ägget med olja, lite åt gången tills du uppnår den rätta konsistensen (själv tycker jag om lite lösare majonäs, inte sådan som "darrar" när man skakar på den. 3 msk majonnäs
Tillsätt majonnäs, paprika, örter, citron och lite kryddning. 150 g rökt eller gravad lax, regnbåge, röding eller öring. 1 dl majonnäs. 150 g rökt eller gravad lax, regnbåge, röding eller öring