Röding majonnäs recept

Helstekt röding

Helstekt röding

70 gram fraiche 5%, 1 tsk majonnäs, lite fransk senap, vitvinsvinäger, salt, peppar, hackad dill, hackad rödlök och några korn socker. 1 tsk majonnäs
Halstrad röding med örtpotatis

Halstrad röding med örtpotatis

Blanda crème fraiche, majonnäs, dill, laxrom och citronsaft, krydda med salt och peppar. 4 rödingfiléer à 170 g. 2 tsk majonnäs. 4 rödingfiléer à 170 g salt och malen vitpeppar smör till stekning. 0,5 dl crème fraiche 2 tsk majonnäs 50 g laxrom 1 msk finhackad dill 1 tsk pressad citronsaft salt och malen vitpeppar
Röding med romsås och potatisstomp

Röding med romsås och potatisstomp

600 g rödingfilé olivolja salt. 1Romsås2 dl crème fraîche (32 %) 2 msk majonnäs 1 burk röd stenbitsrom (à 80 g) 1 citron, finrivet skal + saft svartpeppar, nymalen
Hel röding på grillen

Hel röding på grillen

Klipp örterna till såsen fint och blanda ner i gräddfil och majonnäs, smaka av med majonnäsen då den lätt tar överhanden
Röding med råstekt selleri och caviarsås

Röding med råstekt selleri och caviarsås

Inget ont om lax – det är en mumsig fisk det med – men den här gången kände Najni för att testa en fisk hon faktiskt aldrig smakat förr, nämligen röding
Lättrimmad röding med betor

Lättrimmad röding med betor

Slå ihop en majonnäs som är smaksatt med champagnevinäger. hemgjord majonnäs. Vakuumförpacka rödingen och baka av i 40-gradigt vatten till en innertemperatur på 38°. odlade lättrimmade rödingfiléer à 80 g
Röding med friterad fänkål

Röding med friterad fänkål

Lägg på en klick majonnäs, röding och friterad fänkål. Fänkålsmajonnäs1. Rödingfilé med skirat smör1. Mixa ihop ägg, vitlök, salt, fänkålsvippor, vinäger och salt med stavmixer
Sesamstekt röding med råkostsallad

Sesamstekt röding med råkostsallad

Het majonnäs. Röding. Rör samman ingredienserna till majonnäsen, smaka av med salt och peppar och ställ svalt till servering

Påskmat LCHF

Lax, Sik eller Röding blir också bra. ½ dl Majonnäs. ½ dl Majonnäs. Högtid för matälskare. Påsk är en perfekt helg för oss som njuter av livet på Lågkolhydratvis
Laxburgare med skagenröra

Laxburgare med skagenröra

I receptet har jag skrivit lax eftersom jag använt det tidigare och det var betydligt enklare än att rensa, filéea och plocka ut varenda ben ur flera rödingar men det gör man naturligtvis som man vill
Rödingfilé med kall romsås

Rödingfilé med kall romsås

Börja med tillbehören och rör ihop ingredienserna - gräddfil, creme fraiche, majonnäs och rom - till såsen
Inkokt Vätternröding á la verte

Inkokt Vätternröding á la verte

Vätternröding. Koka upp vattnet med alla ingredienser och lägg i rödingen. 1,2 kg röding. 1 dl majonnäs. Vätternröding1,2 kg röding 4 l vatten 0,5 gul lök 1 skivad morot Ett par dillstjälkar 4 lagerblad 25 vitpepparkorn 1,5 dl vitvinsvinäger. Á la verte2 dl crème fraiche 1 dl gräddfil 1 dl majonnäs 1 dl väl avrunnen förvälld spenat 4 msk persilja 4 msk dill 4 msk gräslök 1 vitlöksklyfta Salt Peppar

En ful fisk till middag - inkokt stenbit

Fiskdisken hos Fiskrökeriet dignade av silvriga makrillar, glänsande rödingar och kraftfulla torskryggar och jag såg framför mig en röding, eller en gös
Coleslaw, fisk och brist på idéer

Coleslaw, fisk och brist på idéer

)200 g riven vitkål 100 g tvättad färsk spenat1/2 gurka 1/2 rödlök, strimlad 1/2 syrligt äppel, strimlad 1½ msk gräddfil 3 msk majonnäs 1 msk äppelvinäger 1 msk olivolja1 avocado 2 kokta 8,5 minuters ägg (rätt skall vara rätt)rökt fisk (använde röding) bladpersilja dill salt peppar(rågbrödskrutonger) Blanda alla ingredienser i en skål förutom ägg, fisk, avocado och spenatStäll skålen i kylskåpet och vila för ca 15-20 min (smaka av med salt)Blanda i spenat och toppa med ägg, fisk och avocado strax före serveringHemlagade krutonger. Stek rågbröd/maltlimpa med smör och olja i en panna, salta och låt svalna på hushållspapperBusenkel majonnäs 1 ägg (jo ett helt ägg med vitan och allt)ca 2,5 dl neutral olja 1 msk senap (Dijon) senap 1 msk vinäger (använde äppelvinäger) salt Lägg ägg senap och vinäger i en matberedare Mixa och börja mata ägget med olja, lite åt gången tills du uppnår den rätta konsistensen (själv tycker jag om lite lösare majonäs, inte sådan som "darrar" när man skakar på den. 3 msk majonnäs
Rödingrulle

Rödingrulle

Bena ur den rökta fisken, bred majonnäs på brödet, hacka och fördela äggen samt fisken på brödet. 1 rökt röding. 2 msk majonnäs