Jag tog Kittelbergets Yoghurt och varvade med Grädde, Kanel och rårörda Lingon. Bryn resten av smöret i en het stekpanna, salta rödingen ut och invändigt och lägg i
Farmor och hennes syster Gerd serverade antingen älg, eller röding. Servera med rårörda lingon. Gerds och farmors röding i ugn med smör och nypära är, liksom, det bara ÄR det bästa och godaste man kan äta
Jag ugnsstekte den i 2½ timme på 125°, medan jag gick en långpromenad i skogen och tittade efter lingon. Långsamstekt Kyckling Gräddsås till Kycklingen Kokt Fjällfisk 2 stora Rödingar eller Öringar 10 cm Purjolök 1 Morot 2 Lagerblad Några Dillstjälkar 5 Kryddpepparkorn 5 Vitpepparkorn Kallt vatten så det knappt täcker fisken Havssalt Skölj fisken väl i kallt vatten
Då jag under hösten har arbetat med norrländska råvaror så som röding, ren och hjortron blev ett ett av årets nya inslag en norrländskinspirerad carpaccio på ren
Några av mina favoriter blev tunnbrödet (Rieskabröd) som jag åt flera skivor av tillsammans med den fantastiska julskinkan och sötstark senap och äppelmos, rensteks- och pepparrotssill, kräftsill, hjortronbakad lax, souvasgravad lax, gompasås, björnskinka, älgsalami, rökt bäverstek, vargtasspaté, rådjursstek, souvas, björnköttbullar, guldvaskarpanna, blodpudding från ren, kåtarökt röding, smörstekt svamp, rökta revbensspjäll och rödkål
a en enbärs gravad röding med hovmästarsås smaksatt med timjan samt syrliga lingon. Strö blandningen över rödingen och lägg över den grovhackade dillen
Dekorera fisken med de frusna lingon och servera med nykokt mandepotatis till. Rödingar. frusna lingon. Stek rödingen i ugnen ca 20 min ös med vispgrädden på fisken