Röding lök recept

Inkokt röding med stenromssås

Inkokt röding med stenromssås

1 röding i 1-kilosklassen. 1/2 gul lök, skivad. 4 port 1 röding i 1-kilosklassen. 1/2 gul lök, skivad. 4 port
Röding kort och gott

Röding kort och gott

 Den skånska senapssåsen består av just sagda senap, gräddfil, finhackad rödlök och finhackad dill. Stekt röding med färskpotatis och skånsk senapssåsJag antar att ni alla kan koka potatis så det behöver vi inte gå närmare in på
Helstekt röding

Helstekt röding

Salta och peppra ordentligt och lägg lök, citron och färsk dill både i, under och över. 70 gram fraiche 5%, 1 tsk majonnäs, lite fransk senap, vitvinsvinäger, salt, peppar, hackad dill, hackad rödlök och några korn socker
Smörstekt röding med kantarellstuvning

Smörstekt röding med kantarellstuvning

Skär löken i smala strimlor. Tillsätt löken och låt den fräsa med en stund. 1 färsk, liten rödlök. Kantarellstuvning 2 port
Röding med vitvinssås och sparris

Röding med vitvinssås och sparris

Hacka löken och fräs den i lite smör. Om du inte får tag på röding går det lika bra med laxöring. Sila av löken och koka upp tillsammans med grädden
Ugnsbakad röding med vitvinssås

Ugnsbakad röding med vitvinssås

Fräs lök och smör i en panna. Såsen kan silas om du vill ha bort löken. 600 gram rensad hel fisk som röding, öring, harr eller regnbågslax. 3 msk finhackad schalottenlök
Grillad Röding

Grillad Röding

Grovhacka lök och örter och lägg åt sidan. Häll upp skaldjursfond i en skål och pensla fiskköttet på rödingen med skaldjursfonden
Ugnsbakad röding med vitvinssås

Ugnsbakad röding med vitvinssås

Skala och dela lökarna i fyra delar. Skölj av rödingen i kallt vatten på in- och utsidan. Låt inte löken brännas, det ska "smälta" i kastrullen
Ugnsbakad röding

Ugnsbakad röding

Purjolök. Vad som också passar riktigt bra till är  kokt och stekt purjolök med rivet ägg. Det fixar du genom fylla en kastrull med vatten som täcker din grovt skivade purjolök
Ugnsstekt röding med kantarellfräs

Ugnsstekt röding med kantarellfräs

Ansa och hacka kantareller, rödlök och fänkål. rödingfiléer. Finhacka vitlök. 3 Torka av rödingen med hushållspapper. 4 Fräs lök, vitlök och fänkål i het panna i olja i några minuter. 6 Drag skinnet av rödingen och fördela fisken på fyra tallrikar. 1 st vitlöksklyfta. 1 st rödlök
Röding på jämtvis

Röding på jämtvis

Finhacka löken och gräslöken utan att blanda dem. Servera rödingen på varma tallrikar och häll såsen över