Röding gräslök recept

Stekt röding med löjromspotatis

Stekt röding med löjromspotatis

4 st röding- eller öringfiléer, à 150 g, med skinnet kvar. 11 dl gräslök, hackad. 4 st röding- eller öringfiléer, à 150 g, med skinnet kvar
Stekt röding med löjromspotatis

Stekt röding med löjromspotatis

Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 1930 4 st röding- eller öringfiléer, à 150 g, med skinnet kvar. 1 dl gräslök, hackad
Röding med citrussyrad gurka och mousselinesås

Röding med citrussyrad gurka och mousselinesås

4 rödingfiléer 1 msk olivolja salt. 1Mousselinesås1 äggula 1 msk citronsaft 0,5 citron, finrivet skal 0,5 msk vatten, kallt 150 g smör, smält 0,5 dl vispgrädde 0,5 krm tabasco 1 msk gräslök, finskuren salt
Markus röding med smörsås

Markus röding med smörsås

1 schalottenlök, finhackad 1 msk olja 1,5 dl torrt vitt vin 1 msk vitvinsvinäger 3 dl grädde 75 g smör salt 0,5 citron, lite saft och finrivet skal färsk dill, finskuren färsk gräslök, finskuren
Stekt röding med löjromspotatis

Stekt röding med löjromspotatis

4 st röding- eller öringfilé. 1 dl hackad gräslök. Löjromspotatis. Borsta potatisen ren. Koka den mjuk på svag värme i lättsaltat vatten
Grillad röding med mandelpotatissallad

Grillad röding med mandelpotatissallad

Skiva mandelpotatis och rödlök och blanda med olja, citronsaft och finhackad gräslök. Strö ett tunnt lager av salt, socker och peppar över rödingen och låt den ligga och dra några minuter
Röding med citronsås

Röding med citronsås

Rör ner gräslöken strax innan serveringen. ½ dl fint skuren gräslök. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 167 4 rödingfiléer med skinnet kvar (à 150 g)
Röding i panna med örter, grädde och vitt vin

Röding i panna med örter, grädde och vitt vin

Krydda rödingen med salt och stek den på skinnsidan i en stekpanna på hög värme. Vänd rödingen på köttsidan och tillsätt vin och lök och låt det hastigt koka in på hög värme, lyft upp rödingen på en tallrik så att den inte blir torr
Grillad röding

Grillad röding

Lägg på rödingarna i halstret och sätt över lock. Kontrollera så att rödingarna är genomstekta intill benet
Röding med romsås och potatisstomp

Röding med romsås och potatisstomp

600 g rödingfilé olivolja salt. 1Potatisstomp900 g mandelpotatis 0,5 dl gräslök, finskuren 0,5 dl färsk pepparrot, riven 50 g smör 2 dl mjölk salt vitpeppar, nymalen