Den här veckan blir det röding med sandefjårdssås. Riv broccoli buketterna på rivjärn. 600 gram röding. 1 broccoli. skövde nyheter röding belugalinser 600 gram röding. 1 broccoli
potatis, kålrot, morot, broccoli, zucchini, paprika. rödingfiléer. Krydda rödingfiléerna med citronpeppar och stek dem på båda sidorna på medelhög värme
4 550 g rödingfilé 1/2 tsk lemon- pepper och dillkrydda 200 g färskost 2 dl finriven Västerbottensost 200 g svamp (t ex champinjoner eller kantareller) 1/2 dl finskuren gräslök Till servering potatismos kokt broccoli Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Servera med kokt romanesco, blomkål eller broccoli och några skivor smör till. Jag har sån tur att jag har jägare/fiskare i Familjen, så förråden av röding och öring fylls på lite då och då när det är älgjaktstider
Värm en stekpanna, smält lite smör, stek rödingen på hög värme, ca 3min på varje sida. Under tiden, koka upp vatten, tillsätt broccolin, koka ca 4min. Gott och nyttigt 400 gram röding. 1 huvud broccolihuvud
Jag serverade såsen med stekt Röding, Broccoli, Citron, Dill och Cocktailtomater på Nyårsafton. Variationer på Vitvinssås Den här såsen har jag använt till många fiskrätter genom åren
En varmrätt jag gärna bjuder på i festligare sammanhang är röding fiskad hemma i Jämtlandsfjällen. Servera till stekt eller pocherad fisk och gärna med broccoli eller ett gott blomkålsmos
rödingen delas i två naturligt med stekspaden, ringla över smörsåsen, strö ut bönor och broccolibuketterna, broccolistammarna och garnera med citronverbenaolja, blommor och forellrom