Röding ben recept

Grillad röding med mandelpotatissallad

Grillad röding med mandelpotatissallad

Fisken är färdig när köttet är ogenomskinligt och släpper lätt ifrån benet. Strö ett tunnt lager av salt, socker och peppar över rödingen och låt den ligga och dra några minuter
Röding med citronsås

Röding med citronsås

Så här gör du Kontrollera noga att alla ben är borta i fiskfiléerna. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 167 4 rödingfiléer med skinnet kvar (à 150 g)
Grillad röding

Grillad röding

Kontrollera så att rödingarna är genomstekta intill benet. Rensa bort ben. Lägg på rödingarna i halstret och sätt över lock
Gravad röding med guldsås och räkor

Gravad röding med guldsås och räkor

Filea rödingen och ta bort alla ben. Ta fram den gravade rödingen och vänd den en gång till. Skär fina skivor bakåt av rödingen (använd ej de första skivorna som ofta har för stark smak och är för små)
Ugnsbakad röding med vitvinssås

Ugnsbakad röding med vitvinssås

Skölj av rödingen i kallt vatten på in- och utsidan. Fisken är färdig när den står på 48 grader (kontrollera med att fisken ska släppa från benet, ibland sitter ju termometern inte på "rätt ställe"). 1 stor röding eller 2 mindre fiskar. Ugnsbakad röding1 stor röding eller 2 mindre fiskar 1 knippe dill 1 knippe persilja 50 g smör flingsalt (ca 3 msk per fisk) nymald svartpeppar (ca 1 krm per fisk)
Halstrad röding med svamp- och sparrisfräs och vitvinssås

Halstrad röding med svamp- och sparrisfräs och vitvinssås

Putsa rödingfiléerna och skär dem på snedden i två bitar vardera. rödingfiléer med skinn men utan ben, (á ca 150 g). 8 person(er) Ingredienser 8 rödingfiléer med skinn men utan ben, (á ca 150 g) 2tsk+11/2 tsk salt 2 krm nymald svartpeppar 200 g grön minisparris 2 schalottenlökar 300 g skogschampinjoner 300 g ostronskivling 200 g shiitakesvamp 2msk+2 msk smör Vitvinssås 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 1 msk dillfrön dillstjälkar 50 g smör 2 dl torrt vitt vin 2 dl vatten 3 msk konc fiskfond 2 msk pressad citron 3 dl vispgrädde 1 dl mjölk 1 1/2 msk Maizena majsstärkelse 2 krm salt 1 krm nymald vitpeppar Garnering bladpersilja dill Tillbehör kokt färskpotatis
Grillad röding med senapskräm

Grillad röding med senapskräm

Servera rödingen med färskpotatis och senapskräm. Lägg fisken på grillen i indirekt värme och grilla i cirka 20 minuter under lock, tills köttet släpper från benen. rödingar, á 400 g (hela, urtagna fiskar)
Ugnsbakad röding med purjolök och vitvinssås

Ugnsbakad röding med purjolök och vitvinssås

Pinna bort eventuella ben från filén, lägg fisken i en ugnsform med skinnsidan uppåt.   Röding. 4 rödingfiléer. Röding4rödingfiléer 100 g smör 1 klyfta vitlök, krossad