Fisken är färdig när köttet är ogenomskinligt och släpper lätt ifrån benet. Strö ett tunnt lager av salt, socker och peppar över rödingen och låt den ligga och dra några minuter
Så här gör du Kontrollera noga att alla ben är borta i fiskfiléerna. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 167 4 rödingfiléer med skinnet kvar (à 150 g)
Filea rödingen och ta bort alla ben. Ta fram den gravade rödingen och vänd den en gång till. Skär fina skivor bakåt av rödingen (använd ej de första skivorna som ofta har för stark smak och är för små)
Skölj av rödingen i kallt vatten på in- och utsidan. Fisken är färdig när den står på 48 grader (kontrollera med att fisken ska släppa från benet, ibland sitter ju termometern inte på "rätt ställe"). 1 stor röding eller 2 mindre fiskar. Ugnsbakad röding1 stor röding eller 2 mindre fiskar 1 knippe dill 1 knippe persilja 50 g smör flingsalt (ca 3 msk per fisk) nymald svartpeppar (ca 1 krm per fisk)
Servera rödingen med färskpotatis och senapskräm. Lägg fisken på grillen i indirekt värme och grilla i cirka 20 minuter under lock, tills köttet släpper från benen. rödingar, á 400 g (hela, urtagna fiskar)
Pinna bort eventuella ben från filén, lägg fisken i en ugnsform med skinnsidan uppåt. Röding. 4 rödingfiléer. Röding4rödingfiléer 100 g smör 1 klyfta vitlök, krossad