Rödbetssoppan500 g kokta rödbetor5 dl grönsaksbuljong2 msk ingefära färskriven1 st vitlöksklyfta1 st citron saften salt nymalen svartpepparTopping Smetana eller fet yoghurt persilja. Rödbetssoppan500 g kokta rödbetor5 dl grönsaksbuljong2 msk ingefära färskriven1 st vitlöksklyfta1 st citron saften salt nymalen svartpepparTopping Smetana eller fet yoghurt persilja
Ingredienser 250 g skalade rödbetor 75 g morot 50 g rotselleri 100 g vitkål 1 rödlök ½ msk olivolja 6 dl grönsaksbuljong ½ msk balsamvinäger salt och peppar 2 msk turkisk yoghurt, ev
turkisk yoghurt. Denna otroligt hälsosamma och sötstarka soppa gjorde jag i för några veckor sedan. En lite annorlunda soppa som passar bra till både fest och vid förkylningar
Servera soppan som den är, eller med en klick naturell yoghurt som jag gjorde. . Dille på dumpling. Nej, detta är inte en sån dumpling, detta är vad man brukar kalla klimp, kokt degklump liksom
Blanda yoghurt och smulad fetaost. Skala rödbetorna. Skala lök, vitlök och ingefära. Kärna ur chilin. Riv rödbetor, lök, vitlök och chili på den grova rivsidan i en matberedare och fräs i en gryta med olja