Fräs betor, lök och vitkål några minuter. Rödbetssoppa är det, ni vet den där soppan som har en förmåga att skrämma halvt slag på en när man sitter där på toaletten på morgonen
Grov-riv morot och vitkål, grovhacka löken och finhacka vitlöksklyftan. 1 vitkålshuvud. Skala alla rödbetor och grovriv dem, spara en rödbeta till senare
Strimla vitkålen. vitkål. 1/4 vitkål. När bönorna är nästan kokta lägg i vitkål och potatisar och låt koka ca 10 min. 1/4 vitkål. Pressa saften av 1 citron Strimla vitkålen
Ingredienser 250 g skalade rödbetor 75 g morot 50 g rotselleri 100 g vitkål 1 rödlök ½ msk olivolja 6 dl grönsaksbuljong ½ msk balsamvinäger salt och peppar 2 msk turkisk yoghurt, ev
Strimla vitkålen. I dag blir det ett recept på en mycket god rysk rödbetssoppa. Även detta recept är taget från 'Vår kokbok' och där kallas soppan borsjtj - rysk rödbetssoppa Jag tror att borsjtj ursprungligen kommer från Ukraina, men det finns varianter av denna härliga rödbetssoppa i flera av länderna på andra sidan Östersjön
Hemlagad rödbetssoppa är en lyx som man kan bjuda vem som helst på. 1 klyfta vitkål ca. Dags för lite varma soppor - det är som att januari lockar fram aptiten på soppa