Tillsätt salt, peppar och vinäger samt buljongen (eller vatten och buljongtärning). Servera rödbetssoppan med skålar av gräddfil, hackad bladpersilja samt strimlad saltgurka
Smaka av med vinäger och salt. 2 msk vinäger. 1 lagerblad 2 msk vinäger. Foto. Theres Lundén. Ett måste när man odlar egna rödbetor är att göra den klassiska ryska rödbetsoppan på vegetariskt vis
Smaka av med vinäger och ev. I dag blir det ett recept på en mycket god rysk rödbetssoppa. Även detta recept är taget från 'Vår kokbok' och där kallas soppan borsjtj - rysk rödbetssoppa Jag tror att borsjtj ursprungligen kommer från Ukraina, men det finns varianter av denna härliga rödbetssoppa i flera av länderna på andra sidan Östersjön
Mixa soppan med en stavmixer och smaka av med någon ljus, god vinäger, salt och peppar. Ljus vinäger. Hacka vitlök, tärna potatis och rödbetor och stek dem tillsammans med koriander i olja några minuter
Lägg nu i de sista rivna rödbetorna och droppa ner vinägern. 1 msk vinäger. Skala och riv rödbetor, lök och morot (spara ca 1 dl rödbetsriv som ska läggas i mot slutet för att ge soppan en intensiv djupröd färg)
Smaksätt med vinäger och smaka av med salt och peppar. 2 msk rödvinsvinäger. Skala och finhacka löken. Skala och grovriv morot, rotselleri, palsternacka och rödbetor