Fräs allt i smör några minuter. 2 msk smör. 2 msk smör. Foto. Theres Lundén. Ett måste när man odlar egna rödbetor är att göra den klassiska ryska rödbetsoppan på vegetariskt vis
Hetta upp olja/smör i en rymlig gryta, och fräs löken under omrörning. 400 g rödbetor400 g polkabetorca 225 g blomkål - ett pyttelitet huvud eller ett ½ större1 medelstor gul lök3 vitlöksklyftor9 dl vatten3 hönsbuljongtärningar eller grönsaksbuljongtärningar1 dl grekisk yoghurt, gärna Lindahls1 pressad apelsin, ca 1 dl saftsmör, olja eller ghi2 dl grekisk yoghurt100 g äkta grekisk fetaostSkala betorna och skär i mindre bitar (plasthandskar rekommenderas om du inte vill bli illröd om händerna)
Fräs dem mjuka och glansiga i smör på medelvärme i en stor kastrull. Smör till stekning. Skiva cocktailkorven 0,5-centimeters tunna skivor och fräs i smör tillsammans med mald chili
Fräs tillsammans med hackad purjolök i smör i en kastrull tills gyllenbrunt och mjukt. När jag kom hem från Varberg i onsdags var jag hungrig som ett djur
Flytande margarin/smör till stekning. Fräs löken i smöret i en kastrull i ungefär 1 minut utan att den får färg och sätt sedan ner rödbetorna och jordärtskockorna