Till middag idag provade jag en rödbetssoppa som jag hittade på Tasteline. Däremot fick denna soppa mig att tänka på ett par jättegoda rödbetsbiffar medfetaost jag brukade göra förr så det receptet ska jag leta fram och göra inom en snar framtid
I Linas matkasse som kommer på söndag ska det finns råvaror till en rödbetssoppa, halloumibiffar med sötpotatisklyftor och ärtcurry med ägghalvor och couscous
Detta löses på så vis att man kan byta ut chevrén mot exempelvis fetaost eller cremé fraîche och pistaschnötterna mot någon annan nötsort man tycker funkar
En otroligt enkel (men god) soppa med rödbetor och en sidosallad medfetaost till. Sedan är det också enkelt, känns bra i magen, går att variera med nästan allt och smakar fantastiskt gott, om man använder rätt buljong
Jag freestylade ihop en rotsaks/rödbetssoppa som jag lade ner mycket tid och möda i som tyvärr inte gick att äta, den var så jävla äcklig så jag tänker absolut inte dela med mig av varken bild eller recept
En av de enklaste och godaste rätterna är självklart soppan – rödbetssoppa. Eller skär den i bitarm blanda med lite smulad fetaost, ringla över lite olivolja, hacka några valnötter, toppa med lite honung…jag kan hålla på hur länge som helst att sjunga rödbetans lov