Köttet använde jag till två olika gratänger och buljongen till rödbetssoppa. Men med bra matplanering och lite påhittighet kan man laga god och näringsrik mat denna månad också
Rödbetssoppamedägg på getost, pinjenötter, honung och rucola. Rödbetssoppa. Smaka av med vitpeppar och eventuellt lite salt och servera över getostägget
I Linas matkasse som kommer på söndag ska det finns råvaror till en rödbetssoppa, halloumibiffar med sötpotatisklyftor och ärtcurry medägghalvor och couscous
Rödbetssoppamed sparrisflarn (rödbetor, champinjoner, citron och sparris). I dagens Sydsvenska Dagbladet fanns en artikel med rubriken Minskat svinn - maxad smak
Vi har ett eget recept på piroger fyllda med lammfärs som vi tycker blir väldigt goda och som dessutom är roliga att göra tillsammans med barn då deg ska kavlas, måttas ut, piroger ska fyllas och tryckas till med gaffel och penslas medägg, allt detta kan barnen hjälpa till med
Buljongen och en del av kokta fläskköttet gick till Rödbetssoppa och det mesta av köttet gick till fyllningen till Crepes med kött- och vitkålsfyllning