Häll ner pressad citron, smaka av med salt och peppar och lite vitvinsvinäger. 5 pressad citron. Grov-riv morot och vitkål, grovhacka löken och finhacka vitlöksklyftan
2 msk citronsaft. Pressa saften av 1 citron. Stekputtra rödbetor i matolja med tomatpuré och citronsaften ca 15 minuter. 2 msk citronsaft. Pressa saften av 1 citron Strimla vitkålen
6-7 rödbetor, råa (ca 500 g) 2 gula lökar 7½ dl vatten 1½ grönsaksbuljongtärningar 1 tsk salt 2 msk pressad citron eller apelsin Gör så här 1) Skala och skär rödbetor och lök i bitar. 8) Värm upp och smaka av med salt & citron. 2 msk pressad citron eller apelsin
Rödbetssoppan500 g kokta rödbetor5 dl grönsaksbuljong2 msk ingefära färskriven1 st vitlöksklyfta1 st citron saften salt nymalen svartpepparTopping Smetana eller fet yoghurt persilja. Rödbetssoppan500 g kokta rödbetor5 dl grönsaksbuljong2 msk ingefära färskriven1 st vitlöksklyfta1 st citron saften salt nymalen svartpepparTopping Smetana eller fet yoghurt persilja. 1 st citron saften. 1 st citron saften
Smaka av med vinäger/citron, chili, salt och peppar. Rödbetssoppa med getostkräm, 4 port (bra i matlådan). 2 tsk vitvinsvinäger/pressad citron. 2 tsk vitvinsvinäger/pressad citron
Jag testar Paulúns nya veganska Rödbetssoppa med ingefära och solroskärnor. DU BEHÖVERGlutenfria wraps, jag använde dom här, finns på välsorterade matbutiker i glutenfria hyllan Avokado Jordgubbar Blandad sallad Polkabeta Hampafrön Groddar Broccoli Stekt ägg kryddat med örtsalt, peppar och chiliflakesLite olivolja, citron, salt och pepparGÖR SÅ HÄRFyll wrapen med valfria ingredienser, förslagsvis dom jag nämnt ovan