Rödbetskaka recept

Rödbetskaka med citronfrosting

Rödbetskaka med citronfrosting

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och finriv rödbetorna (4 dl rårivna), det går lättast i en matberedare
Rödbetskaka med saffransglasyr

Rödbetskaka med saffransglasyr

Rödbetskaka med saffransglasyr 4 dl vetemjöl3 1/2 dl strösocker1/2 tsk salt1 tsk bikarbonat1 tsk vaniljsocker1 msk kanel1 tsk malen muskotnöt3 1/2 dl rapsolja 3 ägg3 dl rivna rödbetor, rivna2-3 dl solroskärnor200 g cream cheese3 dl florsocker1 pkt saffranBlanda de torra ingredienserna, rör i ägg och olja och blanda till en jämn smet
Rödbetskaka med citronglasyr

Rödbetskaka med citronglasyr

En rotsaksvariant på en gammal hederlig sockerkaka eller - om man så vill - en röd variant på en gammal hederlig morotskaka
Rödbetskaka

Rödbetskaka

För ett tag sedan när vi skördade våra rödbetor så bakade jag denna härliga rödbetskaka. Jag bytte ut de rivna morötterna i ett vanligt morotskaksrecept mot rödbetor, vilket fungerade alldeles utmärkt
Rödbetskaka med valnötter & choklad!

Rödbetskaka med valnötter & choklad!

Den här rödbetskakan har jag länge gått och tänkt på…Jag åt en jättegod rödbetskaka med valnötter på ett cafe vid st eriksplan i våras
Rödbetskaka

Rödbetskaka

Jag har sett diverse recept på rödbetskaka så jag har blivit nyfiken och har slängt ihop en egen variant
Saftig rödbetskaka

Saftig rödbetskaka

Dags för nytt recept. Idag fanns det så fina rödbetor i affären för inga pengar alls. Jag gillar verkligen rödbetor, både för sin härliga smak men också för att de ger så vacker färg
Rödbetskaka med choklad

Rödbetskaka med choklad

Lite samma sak med rödbetskakan - den är här för att stanna. Den här urgoda kakan gjorde jag för första gången i julas
Rödbetskaka

Rödbetskaka

Riv rödbetorna. Smält chokladen över vattenbad. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt ­oljan lite i taget under vispning
Rödbetskaka med apelsintopping

Rödbetskaka med apelsintopping

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt olja och rivna rödbetor. Blanda övriga ingredienser och vänd ner i smeten
Rödbetskaka med citronfrosting

Rödbetskaka med citronfrosting

2 rödbetor, stora. 1,75 dl rapsolja. 1 dl muscovadosocker, mörkt. 1,5 dl råsocker. 2 ägg. 2,5 dl vetemjöl
Rödbetskaka

Rödbetskaka

Nu är det här en bakblogg och ingen matblogg så det receptet kommer inte här utan i stället får ni receptet på rödbetskakan jag gjorde på en del av rödbetorna som blev över
Rödbetskaka - Choklad - Rosa Kokoskräm

Rödbetskaka - Choklad - Rosa Kokoskräm

Rödbetskakan blir en riktigt mastig och god kaka. Rödbetorna ger en saftighet till kakan och kakao och choklad ger en riktigt fin mörk chokladsmak