5-6 medelstora råa rödbetor. Detta tipsade mamma mig om efter att jag stått och rivit 4 rödbetor för hand, skurit mig och förevigt färgat mina fingrar röda. 5-6 medelstora råa rödbetor
Biffarna har en saftig konsistens tack vare både rödbetor och äpple. Blanda ihop ca 6 skalade och grovrivna stora rödbetor, 2 grovt rivna, skalade gröna äpplen, den frästa löken, ca ½ msk fransk senap, 1 dl quinoamjöl och 3-4 msk chiafrön i en stor skål
Skala rödbetor för hand och riv dem sedan i matberedare. Jag gjorde rödbetsbiffar till middag som serverades med avokado, tomat, majs och salladsblad med ringlad balsamicosås, citronpeppar, flingsalt och smulad fetaost + keso och skivor av kiwi
Börja med att riva rödbetorna och löken med grova sidan av rivjärnet. Åter till själva rätten då där allting började med att Camilla gav mig i uppdrag att göra rödbetsbiffar, något hon läst om men slarvat bort receptet på och då var det var bara för mig att sätta igång och improvisera, något jag gillar
Riv rödbetor och morot på grova sidan av rivjärnet. 300 g rödbetor. 300 g rödbetor 200 g morötter 1 gul lök 2 ägg 1-1,5 dl ströbröd salt och peppar smör eller olja, till stekning salladsblad
Skala och riv rödbetor och morötter. Då vandrade tankarna iväg till Pickis rödbetsbiffar som jag tidigare har lagat flera gånger och alltid med lyckat resultat
Blanda ner vetemjöl, gul lök, rödbetor, saltgurka, rödbetslag, salt och peppar. Jag provade hans recept på rödbetsbiffar och stuvade morötter och blev riktigt nöjd
Denna gång blev det biffar på rödbetor, morötter, broccoli och gröna linser. Morötter, rödbetor och broccoli hade jag som pulpan som blev kvar efter jag gjorde juice