Servera rödbetsbiffarna i tortillabröd med skivad avokado, sallad och vitlökssås. Tillsätt linserna och mosa ihop med pressad vitlök, ströbröd, mjöl, salt och peppar
Blanda ihop ris och linsermed de rivna rödbetorna, hälften av solrosfröna och ströbrödet. Forma biffar, ganska små, och stek på medelhög värme i smör eller olja
Jag åt dem med kall sås, kokt broccoli, kanelmarinerade linser, oliver och grönsaker. Receptet på den kalla såsen hittar du längre ner i inlägget och receptet på de underbara kanelmarinerade linserna hittar du här
Koka linserna enligt förpackningen i osaltat vatten. Då vandrade tankarna iväg till Pickis rödbetsbiffar som jag tidigare har lagat flera gånger och alltid med lyckat resultat
Och det finns så mycket gott en kan göra med rotfrukter såsom rotmos, rödbetsbiffar, morotssoppa eller kanske dessa biffar som innehåller både linser och kikärter som proteinkälla
Lägg dem i en skål och blanda samman medlinserna. Koka linserna, häll av vattnet och låt svalna. Innan jag gick på mammaledighet var vardagen väldigt enkel att få ihop om man jämför med nu
Krämiga rödbetsbiffarmedlinser, spenat, fetaost och limeyoghurt. Jag hade aldrig smakat just rödbetsbiffar innan, och kan tala om att de översteg förväntningarna med hästlängder
rödbetsbiffar,. Vi brukar göra många olika sorters biffar/puckar/bullar medlinser och bönor, men vi har också oftast i någon nöt eller frösort som ger extra knaprighet, och chiafrön är det som binder, det funkar så himla bra
Du kanske gillarMinipizzor på aubergineHållbar November Challenge och vegetarisk månadFörsta veckan av min vegetariska månadLins- och rödbetsbiffarmed cole slawAtt göra ett medvetet val av skor
Rödbetsbiffar som serveras medlinser, spenat och limeyoghurt. I slutet på semestern började jag fundera över det här med vardagsmaten och hur trögt det brukar vara att komma på vad vi ska äta till middag
Rödbetsbiffarmed gröna linser. en meny medrödbetsbiffarmed getostcrème och honungsrostade rotsaker. Till rödbetsbiffarna har vi adderat linser för matighet och rostade solrosfrön för smak och tuggmotstånd
Jag hade några rödbetor kvar sedan jag gjorde rödbetsbiffarna härom dagen, så för att de inte skulle förfaras fick de hamna i en härligt mustig (pasta)sås tillsammans med bl