Mixa sedan kikärtorna till en smet. Åter till själva rätten då där allting började med att Camilla gav mig i uppdrag att göra rödbetsbiffar, något hon läst om men slarvat bort receptet på och då var det var bara för mig att sätta igång och improvisera, något jag gillar
Skala och riv rödbetor, potatis, palsternacka och schalottenlök i matberedaren med fina rivskivan. Byt till kniv och tillsätt sköljda kikärter, ströbröd och potatismjöl, och mixa samman
Denna jul testade jag att göra panerade rödbetsbiffar och de blev supergoda. Så istället för att ha de vanliga köttbullarna och prinskorv på julbordet så serverade jag dessa rödbetsbiffar med en underbar grönkålssallad som Malin på healthspiration tipsade om
Då blir det goda rödbetsbiffar med smak av ingefära och citron. Årets första vegomåndag. Använd gärna handskar när du formar biffarna - rödbetor färgar starkt
Ikväll blev det rödbetsbiffar med citronmajonnäs och pepparrotsmajonnäs. fem stora rödbetor, en gul lök, tre dl kokta kikärtor, två vitlöksklyftor och en bit parmesanost (ca 2 dl färdigriven)
Mixa rötbetor och kikärtorna lätt, jag använde mig utav en stavmixer. ca 300 gram kokta rödbetor(kokade tre lagom stora)ca 250 gram kokta kikärtor100 gram mjuk getost1st ägg 15 ml mjöl. ca 250 gram kokta kikärtor
Och det finns så mycket gott en kan göra med rotfrukter såsom rotmos, rödbetsbiffar, morotssoppa eller kanske dessa biffar som innehåller både linser och kikärter som proteinkälla
Du kanske gillarLins- och rödbetsbiffar med cole slawSockerfria chokladmuffins med cashewkrämHållbar November Challenge och vegetarisk månadFruktig smoothie med acai och chiafrönJordgubbssmoothie med smak av sommar
Tillsammans med ett gäng rubinröda rödbetsbiffar som jag plockade fram ur frysen och en klick turkisk yoghurt blev det en perfekt lunch att ladda om kroppen med
Rödbetsbiffar. Ingr. 1 burk kikärter, 3 kokta rödbetor (finns att köpa färdigkokta om man inte vill koka själv, obs, inte inlagda i burk),1 ägg, 4 msk maizena, 1 tsk spiskummin, 4 krm salt