Vi blir allt fler och fler som byter ut köttet till något grönt på julbordet. På mitt julbord kommer jag bland annat att servera dessa underbara rödbetsbiffarna som passar utmärkt med grönkålssalladen vi skrivit om tidigare
Jag tycker inte att det känns svårt att vara utan kött, jag älskar ju att äta vegetariskt och tycker att det finns så många goda alternativ, så den här utmaningen känns bara väldigt rolig
Recept rödbetsbiffar. Föregående inlägg Recept rödbetsbiffar. 4-5 cm) fint, pressa ur saften ordentligt från köttet i ett litet glas, pressa saften från en halv citron, en skvätt olivolja, en nypa salt + peppar & honung efter smak
Jag vet vad ni ska servera till ert kött eller fisk i helgen. Jag menar, nu behöver ni bara fixa en god köttbit eller som sagt kanske en god veggiebiff
Rödbetsbiffar. I regioner med mycket växtlighet året om, där tillgång till frukt och grönsaker var hög, var också konsumtionen av dessa råvaror högre och köttkonsumtionen lägre
Du kanske gillarMinipizzor på aubergineHållbar November Challenge och vegetarisk månadFörsta veckan av min vegetariska månadLins- och rödbetsbiffar med cole slawAtt göra ett medvetet val av skor
*Rödbetsbiffar (riv halvkokta rödbetor med lite råpotatis, ett ägg, salt o peppar), servera med cremefraiche blandad med fint hackad gul lök och ris/bulgur/quinoa
Rödbetsbiffar som serveras med linser, spenat och limeyoghurt. Recept från Flexitarianens kokbok av Eleonora von Essen – en superbra kokbok med fokus på vego, men med lite kött, fisk mm
Du kanske gillarNo plastic bagsLins- och rödbetsbiffar med cole slawUndvik det dolda sockret – hur du läser innehållsförteckningarSockerdetox på mitt sättBambufiber istället för plast
Servera den till vegetariska biffar av något slag, de här rödbetsbiffarna t ex. Och eftersom den här coleslawen definitivt är köttfri får det faktiskt bli veckans vegobidrag
*Rödbetsbiffar (riv halvkokta rödbetor med lite råpotatis, ett ägg, salt o peppar), servera med cremefraiche blandad med fint hackad gul lök och ris/bulgur/quinoa