Rödbetsbiffar. 2 dl crème fraiche1-2 vitlöksklyftor1 pkt fetaostSalt och pepparSmula fetaosten i en bunke, pressa i vitlöken och blanda i crème fraichen. 2 dl crème fraiche
Denna gång serveras betorna i form av dessa läckra rödbetsbiffar. Rödbetsbiffar. Rödbetsbiffar. Blanda 2 dl crème fraiche, turkisk yoghurt eller avrunnen fil (se här) med ½ - 1 tsk persilladekrydda & en liten gnutta malen vitpeppar
Blanda sedan denna med creme fraiche och rör ner timjan. Åter till själva rätten då där allting började med att Camilla gav mig i uppdrag att göra rödbetsbiffar, något hon läst om men slarvat bort receptet på och då var det var bara för mig att sätta igång och improvisera, något jag gillar
Mixa samman crème fraiche, fetaost, honung, timjan och vallmofrön i en skål med mixerstav. Skala och riv rödbetor, potatis, palsternacka och schalottenlök i matberedaren med fina rivskivan
Rödbetsbiffarna, 6 st. Ikväll blev det vegetariskt till middag. Hittade lokalt odlade rödbetor till fint pris på ICA för några dagar sen och det var ju för bra för att motstå Resultatet blev gudomligt goda biffar, scrolla ner för recept
Smula chèvren i en skål och blanda med hårt vispad crème fraiche och turkisk yoghurt. Skala och riv kokta rödbetor och kokt potatis fint på ett rivjärn eller i matberedaren med fin rivskiva
Idag gjorde jag rödbetsbiffar som jag serverade med chèvre mosad med crème fraiche. Ta bort "skalet" från getosten och mosa samman den med crème fraiche, honung och salt (använd eventuellt en matberedare)
Blanda cirka crème fraiche med så mycket getost som du tycker blir gott. 2 dl crème fraiche. 1. Koka grötriset och linserna tillsammans i grönsaksbuljongen tills det är mjukt
Igår när vi hade kommit hem från Idre behövde vi en snabblagad middag, så jag slängde ihop ett gäng sötpotatis- och rödbetsbiffar som vi serverade tillsammans med de goda filébitarna, en ädelostsås och sallad