Rödbetor olivolja recept

Rödbetor med chèvre och valnötter

Rödbetor med chèvre och valnötter

Olivolja. Åt middag med ett par vänner i helgen och vi ville ha lite hösttema på maten så till förrätt blev det rödbetor med chèvre och valnötter
Rödbetor till förrätt.

Rödbetor till förrätt.

Lägg klyftorna i en skål och tillsätt olivolja, vinäger, salt och peppar efter eget tycke och smak. Det blev rödbetor i sällskap av honungsrostade valnötter och ruccola, som vi ringlade getostsås över, så gott
Chèvreöverbakade rödbetor

Chèvreöverbakade rödbetor

Ringla olivolja över rödbetorna och strö över fingersalt och timjan. Olivolja. Just chèvreost tillsammans med rödbetor är en mycket bra smakkombination
Ugnsbakade rödbetor och fetaost.

Ugnsbakade rödbetor och fetaost.

Lägg till sist på de varma rödbetorna och fetaosten och toppa med frön, olivolja och balsamico. Olivolja

Rostade rödbetor med fetaost

Man kan också lämna skalet på och rosta dem med rödbetorna som de är. Ta ut rödbetorna efter 20 minuter och smula över fetaosten. 500 gram betor av valfri sort - blanda gärna rödbetor, gulbetor och polkabetor. 2 msk rapsolja eller olivolja
Rödbetor, linser och halloumi!

Rödbetor, linser och halloumi!

Har ni sett de färdigkokta vacuumpackade rödbetorna som äntligen kommit till vissa grönsaksdiskar. För ärligt talat, hur kul är det både att koka rödbetor och sedan bli knallröd om händerna när de skalas
Rödbetor med fetaost

Rödbetor med fetaost

Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten, behåll lite av blasten. Blanda rödbetorna med vinäger, olja, salt och peppar
Rödbetor med västerbottensoströra

Rödbetor med västerbottensoströra

Den här tiden är rödbetorna så där jättegoda. Gott till rödbetor är det ju också med getost, men jag antingen föråt mig på chevré eller också åt jag en bit som inte var bra
Rödbetor med getost...mmmmm!

Rödbetor med getost...mmmmm!

Sedan gjorde jag bitar, lade i en ugnsfast form, strödde över chevre och på med lite olivolja och honung
Små rödbetor på grillen i folie

Små rödbetor på grillen i folie

Blanda rödbetorna med olivolja och vinäger. 400 g små delikatessrödbetor. 2 msk Zeta Olivolja. Smaka av med salt och peppar
Rostade rödbetor med fetaost

Rostade rödbetor med fetaost

Man kan också lämna skalet på och rosta dem med rödbetorna som de är. 500 gram betor av valfri sort - blanda gärna rödbetor, gulbetor och polkabetor. 12 msk rapsolja eller olivolja

Honungsglacerade rödbetor med grillad halloumi

Grönsallad med olivolja och vinäger att servera till. Här sötar vi rödbetorna lätt med honung och ger dem lite kryddstark vitpepparsmak och serverar med grillad halloumi
Rödbetor med fetaost

Rödbetor med fetaost

Klyfta betorna och blanda med örter, balsamvinäger och olivolja. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten
Rostade rödbetor med rosmarin

Rostade rödbetor med rosmarin

8 1 1/2 kg rödbetor 2 msk olivolja 1 tsk torkad eller färsk rosmarin (1 tsk torkad motsvarar 2 msk färsk) 1 tsk salt 2 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan