Grönkål, butternutpumpa, rödbetor, sötpotatis, kronärtskocka etc. Vi kokar ofta kronärtskocka och visst man blir inte speciellt mätt på den men som en förrätt tycker vi om den mycket
400 g Rödbetor Färsk. 600 g Marinerad Kronärtskocka. 1. Vacker betsallad. Skala 4 st av varje sort av betorna och skär dem i tunna skivor med hjälp av en mandolin eller i en matberedare
Då hittar ni också några av mina andra favoriter, bland annat en med melonskivor och avocadokräm, eller rödbetor och pepparrotskräm, eller vårprimörer och stora spenatblad
Färska rödbetor med pasta och feta (länk). Bondens marknad är äntligen igång igen och vi storhandlar och planerar veckan utifrån vilka godsaker vi fick tag i
Vi hade svårt att välja bland alla frestande förslag, men enades till slut om marinerade kronärtskockor, rödbetor med yoghurt, honung och pumpafrön, lammfärsspett, ribs med rödkålssallad, vitlöksfrästa scampi ( jag hade lite dåligt miljösamvete för scampin, men gjorde ett undantag
Plocksallad, rosésallad, ätbara blommor, morötter, gul lök (fast här skulle jag också vilja ha röd lök, så det får bli senare) rödbetor, spenat, rädisor, cikoria från Italien och rosenskära
Wolfgang Kleinschmidt 600 gram kronärtskocka , i olja, på burk. 4 st rödbetor. 1. Vacker betsallad. Skala betorna och skär dem i tunna skivor med hjälp av en mandolin eller i en matberedare