Skrubba rödbetorna och koka de mjuka i saltat vatten. Flingsalt. När rödbetorna är kokta skalar du de lätt genom att trycka ut de ur skalet (plasthandskar är att föredra så slipper du röda fingrar)
Koka rödbetorna i saltat vatten, kyl den och skala. Smaksätt med vinägerna och salt & peppar. Såhär i primörernas försäsong kan man hitta små rödbetor som är goda att koka och äta som ett litet tillbehör eller som en förätt
Klyfta, blanda runt en klick smör, på med en nypa flingsalt och lägg undan till serveringen. Att det var så enkelt att koka rödbetor, varför har jag aldrig gjort det tidigare
Salt. En fantastisk liten förrätt, när rödbetorna är i säsong. Salta och peppra fisken samt stek den snabbt så att tillredningen går in en till två centimeter i fisken
½ tsk salt. Så att har kommer ytterligare en rätt med rödbetor. nymalen svartpeppar och flingsalt. Till Vera och Allan gjorde jag en liten sallad med bönor och rödbetor som jag smaksatte med sumac, oregano, mynta och olivolja
salt och svartpeppar. Under tiden förbereds rödbetorna genom att skära dem i fyra delar och förvara dem ifrån de andra råvarorna till en början då de färgar av sig rejält