Om man har ont om tid eller ork att laga mat är det bara att ta fram burken med syrade grönsaker, blanda med lite nötter och russin och toppa med någon god dressing så har man måltiden på ett kick
Servera kalopsen med inlagda rödbetor och kokt potatis. Därpå serverades ärtor och fläsk, höns med buljong, oxkött med soppa, surt oxkött, vitt oxkött, fårkött med russin, fårkött med rosmarin, gåskött med saffran, hare med stekt fläsk samt svart älgkött
Att göra en puré på rostade rödbetor med brynt smör är grymt, se mitt förra inlägg. Hade jag valt ett vin hade nog valt en Beaume de Venise, detta fick jag till anklever och russin hos Paul Bocuse i somras
Sila bort kryddorna och servera med russin och mandel. 2-3 medelstora potatisar, kokta, kalla, tärnade. 2 hårdkokta ägg, kalla, hackade. 2 hårdkokta ägg, kalla, hackade
Jag hade också en enkel rödbetssallad med koktarödbetor, yoghurt och lite torkad mynta. Russin. Rör ner och aprikoser, mandel, russin, ris, lite citronsaft och torkad oregano
TipsToppingen till en ärtpannkaka kan man verkligen laborera med och i princip allt funkar, t ex gravad eller rökt lax, någon god charkuteri eller rent av rödbetor och getost