Att det var så enkelt att koka rödbetor, varför har jag aldrig gjort det tidigare. Både jag och min J är helt galna i isterband, men äter det inte så ofta
Servera med skivade rödbetor, ät och njut. Börja också steka isterbanden så att de får fin stekyta. 4 isterband (karlarna äter 1,5 var). 4 isterband (karlarna äter 1,5 var)
Skiva de kokta potatisarna och vänd ner dem i stuvningen. Låt värmas helt igenom och servera sedan hela hopplat tillsammans med de utsökta isterbanden, inlagda rödbetor (recept finns på sidan)och grov senap
Häll av vattnet från potatisen och rödbetorna. Idag fortsätter vi lite på dilltemat och stuvar några King Edward potatisar som serveras med grillade isterband, dom blir bara godare när skinnet spricker lite
Servera isterbanden och stuvningen med fransk senap och inlagda rödbetor. 4 portioner4 småländska isterbandStuvad potatis. 10-12 kokta potatisar2 msk smör2 msk vetemjöl2 dl mjölk3 dl vispgrädde En nypa riven muskotnötSalt och nymalen peppar1/2 dl skivad salladslök, hackad gräslök eller persiljaTillbehör. Fransk senapInlagda rödbetorVärm ugnen till 200 grader. Lägg isterbanden på en plåt och stek dem gyllenbruna i mitten av ugnen, 20-25 minuter. 4 småländska isterband
Servera isterbanden med stuvningen och gärna lite inlagda rödbetor och en fräsch sallad. Servera gärna med en fräsch sallad och lite goda inlagda rödbetor
Servera isterbanden med stuvad potatis och inlagda rödbetor. rödbetor. Dela isterbanden tvärs över och på längden och stek dem i en stekpanna med smör, ca 2 minuter per sida, tills de blir genomvarma. 3 st isterband
Kineserna kallar ju inte sin lokala mat för kinamat, får man ju anta… Och den där trygga känslan man får i magen efter man ätit isterband, stuvad potatis eller annan husmanskost, kommer den från maten i sig eller minnena som är kopplade till den typen av mat
Ibland gör jag dillstuvad potatis med rödbetor och ibland gör jag ett gott potatismos som jag smaksätter med citron, dill och lite färskost, det blir otroligt gott
Till isterbanden åt vi koktarödbetor och varm krämig squash med dillsmak (receptet finns sedan tidigare här, men jag skriver det även i detta inlägg för att få det ihop med isterbanden)
Fyll skårorna på korven med lök, gurkhack, rödbetor och de hackade äppelbitarna. ISTERBANDEN. Tina isterbanden och ta av skinnet försiktigt så de inte går sönder