Översta hyllan i vårt kylskåp består just nu av ett helt gäng tunga burkar med diverse godsaker i - pappas ättikskurka och saltgurka, inlagdarödbetor och plommonmarmelad
Skiva rödbetorna och skär dem sedan i strimlor. Skär saltgurka och potatis i små tärningar. 200 g rödbetor, kokta, inlagda. 1 saltgurka. 4 urvattnade sillfiléer (ca 200 g) 200 g rödbetor, kokta, inlagda 1 rödlök 1 äpple 1 saltgurka 2 medelstora kalla, kokta potatisar 1 krm mald kryddnejlika Salt, efter smak Peppar, efter smak
Finhacka rödbetorna, smörgåsgurkan och kaprisen. 1 dl inlagdarödbetor, avrunna. ½ dl skivad smörgåsgurka, avrunnen (i originalet används 1 liten saltgurka). ca 1 msk spad från de inlagdarödbetorna. 1 dl inlagdarödbetor, avrunna. ½ dl skivad smörgåsgurka, avrunnen (i originalet används 1 liten saltgurka). ca 1 msk spad från de inlagdarödbetorna
kokt potatis, inlagdarödbetor, ev ättiksgurka eller saltgurka. Ett bra sätt att använda kött och spad från t ex kokta fläskben eller rester av kokt eller stekt kött
4 1200 g stor potatis 3 stora gula lökar 600 g stekt eller kokt kött och korv 3 msk olja 3 msk smör salt och svartpeppar 1 kruka persilja Till servering stekt ägg inlagdarödbetorsaltgurka Lägg till i inköpslistan