Jag serverade även rivna rödbetor som stekts i olivolja med körvel och mynta till. Vackert rosaröda pannkakor på nötigt nyttigt god bovete och likaledes nyttig rödbetsjuice, serverade med en fluffig broccolimousse (vegansk) och en syrlig kräm med ingefära och citron
rödbetor och ingefära. Med några rödbetor kvar i kylen, så blev det en riktig hälsodrink i dag. ingefära (räcker till 2 glas). 2 medelstora skalade rödbetor. 1 bit färsk ingefära (jag vill gärna ha lite sting). 2 medelstora skalade rödbetor. 1 bit färsk ingefära (jag vill gärna ha lite sting)
Jag skalar även rödbetorna. I våras när jag träffade Mia och Lina från FoodPharmacy så var det två saker jag tog med mig vad gäller smoothies – rödbeta är fantastiskt gott i just smoothies och snåla inte på ingefära
Skala rödbetorna och dela de stora i fyra delar. Sätt ett plastspett eller en tandpetare i rödbetorna. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten 30–45 min. 4 st stora rödbetor. 1 msk riven färsk ingefära
Sötpotatis, morötter och rödbetor skalas och skivas i mindre skivor. 2 rödbetor. ca 2 cm riven färsk ingefära. 2 rödbetor. ca 2 cm riven färsk ingefära
Börja med att skala och skära upp både rödbetorna och sötpotatisen i mindre bitar. Hacka sedan upp chili och skalad ingefära i små strimlor (behåll kärnorna i chilin, det ger bättre smak) och häll ner dem i sötpotatispurén
Så länge ska jag njuta av den här juicen med rödbetor, ingefära och äpple – SÅ GOTT. INGREDIENSER1 rödbeta 1/2 äpple 1/2 citron En bit ingefära, min bit var ungefär 2×2 cm stor En nypa gurkmeja En nypa svartpepparGÖR SÅ HÄRKör ingredienserna i en juicemaskin, drick och njut
Rödbetor har inte bara en otroligt vacker färg, de innehåller även en massa nyttigheter. En fantastisk god och vacker soppa med en fräsch smak av ingefära