Rödbetorna är som allra godast nu och väl värda att frossa i. Om man vill göra mer av dem än bara koka och äta med smör, och eventuellt lite salt, så kan man göra en ljumen rödbetssallad med äpple och pepparrot
Skala och klyfta rödbetorna. Kärna ur och klyfta äpplena. 600 g rödbetor. 2 fasta äpplen. 1 bit mager falukorv, ca 400 g 1 dl mager riven ost,10 % fett 600 g potatis 600 g rödbetor 2 fasta äpplen Sås 1 1/2 dl gräddfil 1 1/2 dl filmjölk 2 msk riven pepparrot
Hittar du inte rödbetor med blast kan du byta ut blasten mot spenat. Dela ner betorna till centimetertjocka skivor och placera i ugnsfast form tillsammans med smör, vinäger, chili, lakrits, strimlad lök, tärnat äpple, salt och socker
Riva och blanda i en risotto, tärna och blanda till en sallad med äpple, gurka och getost, skiva en rödbeta och servera till en sojakorv eller vegburgare