Servera tillsammans med den krämiga potatiskakan och dem inlagda rödbetorna. Sätt ugnen på 225 grader. Börja med att skiva dem färska rödbetorna tunnt med mandolin eller osthyvel
Låt kakan svalna helt, pudra med kakao och skär sedan upp. Ta sedan fram en brödform, jag hade ingen i mindre format så jag delade av min form med en bit folie så kakan blev cirka 10 cm lång och ungefär 5 cm hög. 2 msk kakao
Men smaken av rödbeta är diskret och svår att identifiera om man inte vet vad kakan innehåller. Rödbetor är naturligt söta i smaken och gör den här glutenfria chokladkakan supersaftig
Först ut blir en ljuvlig och höstig plommonkaka, färgad med en riven rödbeta till en ljuvlig rosa ton, smaksatt med vallmo i smeten och ovanpå ett strössel av hackade hasselnötter, mortlad kardemumma, kanel och socker
) Nästa gång ska jag testa baka med rödbeta och morot och kanske avokado. Det kan vara morötter (bekant för de flesta kanske i och med morotskakan), rödbetor, sötpotatis, avokado, squash och pumpa
Släng ner socker, kakao och vaniljsockret, blanda väl. 1,5 dl kakao. Det här fick bli svärmors födelsedags kaka från oss♥ 150 g finrivna rödbetor. 1,5 dl kakao
Helgens kaka blev en zucchini och chokladkaka. Den här kakan har precis allt det där. Zucchinin hjälper till att ge kakan massor av saftighet och gör den härligt tung, den blir bara godare om den får stå ett par dagar i kylen
Med smak av mint, rosa/vit med helt naturlig färg av rödbeta och råchoklad på toppen. Om du använder vanlig kakao och inte raw och honung istället för agavesirap blir den inte helt och hållet raw
Okej, du har garanterat ätit morotskaka någon gång. Receptet var ganska likt en morotskaka men med palsternacka istället då och inte lika många kryddor som en morotskaka ibland kan ha