Röda vinbär vin recept

Viltlax och tips på gott rött vin

Viltlax och tips på gott rött vin

Smaken är fruktig med inslag av fat, svarta vinbär, viol, ceder, mynta och körsbär. Till maten blev det ett gott rödvin

Salamipasta och rött vin

I smaken finns örter, svarta vinbär och lite lakrits. En enkel och snabb pasta, klar på en halvtimme och ett glas rött vin, perfekt kombination för en skön kväll
Kryddig chorizogryta med tillhörande spanskt vin

Kryddig chorizogryta med tillhörande spanskt vin

Ett fruktigt, mustigt vin med mycket kryddor och smak av körsbär, vinbär och en ton av lakrits. Det blir ett recept med tillhörande vin där de spanska influenserna får möta varandra
Kyckling i vinsås med röda bär

Kyckling i vinsås med röda bär

rödavinbär el hallon. Blanda rött vin, ½ dl marsala och 2 dl vatten. 2 ½ dl rött vin. Skölj och torka av kycklingen in- och utvändigt
Korngryn med fläsk, äpple & svarta vinbär

Korngryn med fläsk, äpple & svarta vinbär

På framsidan håller plommonträdet på att vika sig för alla växande plommon – ännu gröna – och på baksidan har vinbärsbusken växt upp till himlen fylld med de svarta söt-syrliga bären

Chokladparfait med svarta vinbär

De rödavinbären mognade först och väntade in de svarta för att blandas i kastrullen för saftkok. Av de svarta vinbären gjorde jag gelé och en chokladparfait
Läskande studentbål

Läskande studentbål

rödavinbär. Och för en alkoholfri variant utesluter du både vodka och vin och ersätter dessa med tex apelsinjuice, limejuice eller fläderjuice
Ernsts midsommartårta

Ernsts midsommartårta

Ikväll har vi tinat upp en bit av bottnarna och gjort en minitårta fylld med rödavinbär. Receptet, som jag ändrade lite i genom att sätta grädde ovanpå tårtan och utesluta mandeln, kommer från Elle Mat & Vin
LCHF Marmelad

LCHF Marmelad

• Stjärnanis kan du ha i en hallon eller rödavinbärs marmelad. • Vin och vinäger ger en perfekt smakbrytning i sylt
Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

vinbär. Blanda lök, de båda vinsorterna och olja i en bunke. Lägg i vinbären och sjud cirka 5 minuter. 5 dl rött vin. 5 dl vitt vin. 3 msk rödvinbärsgelé
Balsamicosås - favoritsåsen

Balsamicosås - favoritsåsen

De lätta, rödaBeaujolaisvinerna har de senaste decennierna fått stå i skymundan till fylliga, alkoholstarka viner med kraftig karaktär