Ännu godare blir det med en klick vispgrädde eller vaniljsås till. Jag hade inte det hemma men plockade färska vinbär från buskarna i trädgården istället
Idag byts bären ut mot rödavinbär och såsen till vaniljsås. Röd vinbärspaj. Nu tog jag snabbvägen med marsanpulver, men vill du göra dig det lilla extra besväret med att vispa ihop din egna vaniljsås så kommer här ett recept på en snabb vaniljsås
Servera pajen ljummen med vaniljsås, vaniljglass eller lättvispad grädde. Till mjukglassen så bakade jag en smulpaj med rödavinbär som jag haft i frysen sen förra sommaren efter jag hade plockat på mig massor
Ute i trädgården har vi haft en buske med rödavinbär som vi har använt bland annat till glass, muffins och självklart bara för att äta direkt från busken
Vid den där djupdykningen hittade jag bland annat björnbär och rödavinbär, som förvandlades till en supergod och saftig kaka, och som uppskattades av alla som fick en smakbit
Häll på och ät i mängder (gärna med lite vaniljsås). 2 dl socker150g smör1 ägg1 msk vaniljsocker2,5 dl vetemjöl2/3 havregryn1/3 vetekli1 dl hackade nötter2,5 dl lingon (eller rödavinbär)SirapSlå på ugnen på 200-225 graderVispa socker och smör
Jag gjorde min på vildkörsbär som blivit kvar efter sommarens saft- och syltfrenesi, vilket blev helt fantastiskt gott, men det går lika bra att göra den med vinbär, blåbär, hallon eller varför inte allt på en och samma gång
jordgubbar, svartvinbär, rödavinbär och hallon). Servera med grädde, glass eller vaniljsås. I fruktskålen låg ett gäng nektariner som började se vissna ut
Servera smulpajen ljummen med glass, grädde eller vaniljsås. 250 g frysta svarta vinbär. 250 g röda frysta vinbär. 250 g frysta svarta vinbär. 250 g röda frysta vinbär