Önskade bland annat dra ner på mängden smör och socker. Rödavinbär i nedgående kvällssol. Smält smöret till fyllningen, blanda med socker, riven cocos och ägg
Smöra och bröa kanten. Jag använde rödavinbär från min egna vinbärsbuske som bara dignar av röda bär i år, men förstås går det lika bra med ditt favoritbär
165 g ägg, rumstempererade [3 st] 170 g strösocker [2 dl] 150 g smör 200 g vit choklad 120 g vetemjöl [2 dl] 5 g vaniljsocker [2 tsk] 3 g salt [0,5 tsk] 1 citron, zest ca 100 g rödavinbär ca 0,5 dl kokos, till formen florsocker, till servering
Bred ut marängsmeten över kaksmeten och strö till sist vinbären över marängsmeten. Marängbakelse med rödavinbär, 20-30 st50g smör1,5 dl mjölk3 äggulor2 dl socker4 dl (240g) vetemjöl2 tsk bakpulver1 msk vaniljsocker2 msk hett vattenMarängsmet. 3 äggvitor3 dl socker1 msk vaniljsocker3-5 dl rödavinbärSmältsmöret och blanda med mjölken. Ta hellre 5 dl än 3 dl vinbär. Jag hade 4 dl frysta bär men det kunde varit mera vinbär. Marängbakelse med rödavinbär, 20-30 st. 50g smör
Vispa ner det smälta smöret och grädden i äggsmeten. Jag älskar kombinationen av kardemumma och bär, så det fick bli en kardemummakaka med rödavinbär (från frysen)
Smörj en form med avtagbar botten. Kladdkaka med Vit choklad & Rödavinbär. Vinbärssäsongen är här och jag har några recept att tipsa er om och först ut är denna kladdkaka med sötman från vit choklad och syrligheten från dom röd vinbären
Tillsätt mjölblandningen omväxlande med smält smör och mjölk. När jag ändå höll på att leta recept innehållande rödavinbär hittade jag dessa chokladmuffins fyllda med rödavinbär och toppade med en philadelphiaostglasyr
Smält smöret i en kastrull och rör ner chokladen och därefter äggsmeten. Själv är jag väldigt dålig på att ta hand om bären men i helgen bakade jag en kaka till efterrätt fylld med rödavinbär