Röda vinbär morot recept

Morots kaka

Morots kaka

rödavinbär/lingon. Topping 250 g färskost (Philadelphiaost) 1 tsk honung 1 citron rödavinbär/lingon. 200 g dadlar, blötlagda om nödvändigt
Hjortstek med pumpapuré rödvinssås svarta vinbär

Hjortstek med pumpapuré rödvinssås svarta vinbär

läskigt lila blåbärsmousse med orange morotsgelé. Här är det i form av en stek som serverades till Halloweenmiddag tillsammans med en len smörsmakande pumpapuré med snabbpicklad schalottenlök och svarta vinbär
En Nyårsmeny & Glad Fortsättning!

En Nyårsmeny & Glad Fortsättning!

Det har en tydlig smak av svarta vinbär med inslag av choklad och vanilj. Fräs löken och moroten i smör tills löken blivit mjuk
Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

vinbär. Lägg i vinbären och sjud cirka 5 minuter. 3 msk rödvinbärsgelé. Skär köttet i grytbitar. Skala och hacka löken
Höstgryta

Höstgryta

av rödavinbär. Skala och dela moroten i grova bitar. Tillsätt löken och morotsbitarna, rör runt samt bryn någon minut till
Älggryta

Älggryta

Smaka av älggrytan med salt, peppar, gelé från svarta eller rödavinbär samt ev. Skär älgköttet i grytbitar ca 2x2 cm stora bitar
Recept på god söndags gryta

Recept på god söndags gryta

Servera med sallad och vi gillar även smörgåsgurka/saltgurka och vinbärs gelé till. Fräs lök och moroti smör i en kastrull
Matsedel vecka 46

Matsedel vecka 46

Givetvis kan man använda röda eller vita vinbär också om man tycker bättre om det. Det vämer finfint med en soppa i tallriken när vinden viner i de gulröda träden utanför fönstret
Vinbärssill | Recept från Köket.se

Vinbärssill | Recept från Köket.se

Skala och skär morot och lök i skivor, strimla purjolöken. 1 liten morot. 0,5 dl koncentrerad svartvinbärssaft. 2 dl rödavinbär. 1 förp 5-minuterssill 1 liten morot 1 liten rödlök 1 bit eller cirka 5 cm purjolök 0,5 dl koncentrerad svartvinbärssaft 3 msk strösocker 2 dl rödavinbär lagen från sillen
Små, behagliga rysningar

Små, behagliga rysningar

Fast då hade vi så klart inte fått smaka på vare sig råbocken eller eftermiddagens enda röda, ett bidrag från Languedoc på hälften grenache och hälften syrah
Detox, dag 4 :)

Detox, dag 4 :)

Till mellanmål blev det färskpressad juice på stjälkselleri, morot, gurka, ingefära och rödavinbär. Till lunch och middag blev det champinjon- och morotsbiffar
Skaldjurspasta

Skaldjurspasta

Smakar friskt av hallon och rödavinbär med en god örtighet i eftersmaken. Skala räkorna men spara skalet som du kokar ihop med vitt vin, cirka 3 dl samt vatten, en gul skivad lök, två vitlöksklyftor, en röd pepparfrukt en tärnad morot och en skivad selleristjälk