Idag ska det syltas och saftas med rödavinbär här hemma. Vattenmelon. Galiamelon. En enkel sallad med kokt överbliven färskpotatis som passar till det grillade
Man kan krydda med precis vad som helst, använd fantasinSallad med både melon och rödavinbär, mums. Nu i höstmörkret lagar jag gärna lite långkok och rustik mat
Jag använde rödavinbär, tre olika sorters melon, aprikoser och persikor. ca 500g skalad, hackad blandad frukt tex melon, persika, aprikoser mm. ca 500g skalad, hackad blandad frukt tex melon, persika, aprikoser mm
björnbär, körsbär och lite rödavinbär mixat med en välbalanserade ekfatskryddor. Redan i doften kan man ana sig till att det är ett barnarov, eller att det åtminstone skulle ha behövt ytterligare några timmar i en karaff – men efter lite glassnurrande börjar det att öppna upp sig och en lång elegant doft av bärsötma från mogna röda bär och lite mörk frukt tränger fram
Två röda glas kom dessutom in under kvällen. Ett rött vin med fruktig doft av fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, grön paprika, färska örter och choklad
Pasqua Ripasso Valpolicella Superiore är ett elegant, fylligt vin med runda tanniner och intensiv arom av vilda körsbär, rödavinbär samt med lätt inslag av rostade fat
Fyllig, smakrik med fint strukturerade tanniner, något torr frukt, röda och mörka bär, svarta vinbär, svamp, kryddor och en mycket lång eftersmak med liten läder ton