Jag inspirerades av min mammas klassiska efterrätt – tjinuskisås (kolasåsmed ett finare ord) med frysta rödavinbär, underbar gott där kylan från vinbären gör kolasåsen härligt seg
Rödavinbär och kola är en väldigt god kombo, men tyvärr sjönk en hel del av kolasåsen till botten på formen (men det funkar bra att äta muffins med sked också
Då brukade vi äta den med inkokta päron och glass (inte så dumt), men nu valde jag att servera den med glass och en mix av hallon, blåbär och rödavinbär
En nästan raw chokladkolakaka med lingon (eller rödavinbär för utlandssvenskar som suktar). Varje år försöker jag pricka in en resa till Sverige just under de få veckorna som man kan få tag på de färska klarröda bären
Blanda färskost och kolasås och bre det över kakan. Gör ett räfflat mönster med en gaffel. Strö över 3 dl vinbär. Garnera med ca 2 dl vinbär. 3 dl+ 2 dl rödavinbär. 75 dl kolasås