Fördela marängen över vinbären. Rensa och snoppa vinbär. Vispa under tiden marängen. Servera vinbärsmarängpajen som den är eller med en kula vaniljglass
Fyllning350 g rödavinbär (vikt utan kvistar) 4 msk vatten 3 citroner, saft ( skal om man vill ha extra mycket syrlighet) 2 burkar kondenserad mjölk sötad 10 äggulor. Maräng2 äggvitor 1 dl strösocker
½ liter röda eller vita vinbär. Efter en hel del funderingar kring hur mycket en liten passionsfrukt rimligen kan få kosta och överväganden om hur jag skulle kunna få till något annat med lite syra i så landade hela projektet i dom här supergoda vinbärsrutorna med maräng
Krossa några maränger och lägga hela härligheten i ett glas (eller en skål om du är en skål-person) för att sedan toppa med en coulis och färska rödavinbär
Mitt bidrag blev en sötsyrlig vinbärskaka som jag hittat hos Alla goda ting. Maräng. Separera äggen och tillsätt gulorna i mjölblandningen (vitorna sparas till marängtäcket)
Fördela vinbären på kakan. Spritsa marängen ovanpå och strö över mandelspån. 1Ca 150 g (3dl) rödavinbär. 1Maräng. 1Botten 250 g smör 2 dl socker 2 ägg 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker Ca 150 g (3dl) rödavinbärMaräng 3 äggvitor 1 ½ dl socker Dekoration MandelspånRör smör och socker poröst. Grädda sedan kakan i den övre delen av ugnen i ytterligare 15 minuter eller tills marängen är svagt färgad
Fördela vinbären på kakan. Spritsa marängen ovanpå och strö över mandelspån. Maräng. Grädda sedan kakan i den övre delen av ugnen i ytterligare 15 minuter eller tills marängen är svagt färgad. Ca 150 g (3dl) rödavinbär