Kaka200 g smör 255 g strösocker [3 dl] 4 ägg 1,5 tsk vaniljpaste (eller 3 tsk vaniljsocker) 200 g mandelmjöl (eller 5 dl havremjöl, eller hälften av varje) [4 dl] 120 g vetemjöl (eller 100 g/1,5 dl durramjöl för glutenfri) [2 dl] 0,25 tsk salt ca 300 g rödavinbär, färska eller frysta och otinade [4–5 dl]
Här kommer receptet på mina glutenfria trädgårdskakor med rödavinbär. Hon skulle ta några snabba bilder på mig och mina vinbärsbuskar för en tematidning om trädgårdsbär
Vid den där djupdykningen hittade jag bland annat björnbär och rödavinbär, som förvandlades till en supergod och saftig kaka, och som uppskattades av alla som fick en smakbit
Jag tog några klasar rödavinbär direkt från frysen. 2 msk mandelmjöl. 2 msk mandelmjöl. Gomorron. Hoppas att alla haft en fin Midsommarafton, och att ni vaknat pigga och förväntansfulla - antingen ni nu har lagt sju sorters blommor eller kavaljerer under huvudkudden
Jag plockade rödavinbär idag eftersom de precis har mognat i trädgården. Ursprungsreceptet är gjort på vetemjöl, men jag fick fram en bra blandning istället med mandelmjöl, kokosmjöl och fiberhusk
Dekorera med rödavinbär, strössel, eller som jag gjorde med kanderade violer. Numera finns även mandelmjöl att köpas i de flesta välsorterade livsmedelsaffärer)
Till mellanmål blev det färskpressad juice på stjälkselleri, morot, gurka, ingefära och rödavinbär. Sedan blandade jag finhackade skogschampinjoner, ägg, mandelmjöl (från mandelmjölkstillverkning), salt, peppar och örtkryddor Provencale