Ta ut pannacottan inför servering och tillsätt mandelmassan om du vill ha med den. Smått börjar jag lämna vinterns kryddor och äpplen bakom mig och jag längtar som en tok efter den första rabarbern, jordgubbar, körsbär och rödavinbär
Vispa samman den rivna mandelmassan med äggulorna till en kräm. micron100 g mandelmassa, fint riven2 äggulor1 ½ msk kakao2 äggvitor½ dl strösockerBärmousse. 5 gelatinblad1 vaniljstång1 ½ dl vatten1 dl strösocker100 g färska vinbär200 g färska hallon4 dl vispgräddeGarnering
Vispa smör och mandelmassa, tillsätt ett ägg i taget, vanilj och citron. 1mandelmassa, riven. 1sylt av tex hallon, rödavinbär, blåbär. 1saft tex av rödavinbär (du kan även använda gelé)
röd vinbär. Mosa vinbären med en gaffel. Ta formen ur frysen och bred på vinbärskrämen. 400 g mandelmassa. 3 dl repade rödavinbär. 400 g mandelmassa. 3 dl repade rödavinbär
Nu börjar även de röda och svarta vinbären i trädgården mogna. Gör fyllningen genom att riva mandelmassan och blanda den med socker, vaniljsocker och smör
Smaken har ett tydligt syrligt anslag som av omogna röda eller vita vinbär, som sen går över i äppelkartssyrlig, Frukter en också en ton som känns lite kemisk
söt doft med mandelmassa och röda äpplen. Stall, jordgubbar och röda bär. Tydlig syra från vinbär med balanserad fruktig sötma från jordgubbar och beska från hötonerna