Kräftstubbar, 24 bitar200 g kräftstjärtar (avrunnen vikt)200 g färskost med pepparrot3 msk hackad rödlök2 msk hackad dill2 msk majonäs1 ½ tsk finrivet citronskalsaltnymalen svartpeppar4 mjuka tunnbröd, rektanguläraHacka kräftorna och blanda med övriga ingredienser. 5 gelatinblad1 vaniljstång1 ½ dl vatten1 dl strösocker100 g färska vinbär200 g färska hallon4 dl vispgräddeGarnering
Jag tycker om att variera och tanken var att det skulle blivit en cheesecake med jordgubbar, hallon, körsbär och rödavinbär under rabarbergelé – men allt fanns inte i mataffären… Den blev otroligt vacker och god med hallon och körsbär
Servera hamburgarna med oståsen tillbehören och gärna ketchup gjord på rödavinbär. 150 g färskost. 1Kall ostås50 g färskost 100 g keso 0,75 dl crème fraiche 1 msk gräslök, finskuren salt, efter smak peppar (efter smak)
Sikta ned vinbärsjuice genom en sil i ned i färskosten. 14 dl rödavinbär. 1150 g färskost. 1100 g färskost. 1Mät upp färskost, socker och vaniljsocker i en annan skål och rör samman. 1Mosa rödavinbären och puréera dem med en stavmixer. 1Häll gelatinvätskan i en tunn stråle ned i färskostkrämen under konstant omrörning. 1Häll rödvinbärsfyllningen över pepparkaksbotten och knacka formen mot bordet ett par gånger så att de extra luftbubblorna släpper. 1Blanda samman färskost och vaniljsocker i en anna skål. 1Tillsätt den smälta choklad-färskostblandningen till färskosten och blanda jämnt. 1Häll ner gelatinvätskan i en tunn stråle i den choklad-färskostblandningen och rör om hela tiden. 1Häll den vita chokladfyllningen jämnt över rödvinbärsfyllningen och knacka formen ett par gånger mot bordet så att eventuella luftbubblor släpper
Ta en bunke och lägg i färskosten. 200 gram naturell färskost. ca 2 dl bär (röda och svarta vinbär eller andra valfria bär). 200 gram naturell färskost. ca 2 dl bär (röda och svarta vinbär eller andra valfria bär)
Blanda endel av vinbärsmoset med sockret, vaniljen och färskosten. Som fyllning mellan dem blev det svartvinbärsmousse (som blev mer lila i färgen) och runtom hela tårtan gjorde jag vit chokladfrosting smaksatt med lime
Är man inte främmande för det lite surare så kan man laga pajen med rödavinbär istället för lingon. Här är dock ett, en paj i kombination med lingon, färskost, kardemumma och vanilj
Det finns en snygg syrlighet med röda och svarta vinbär, en fin fruktighet med plommon och röda äpplen samt en ganska lång eftersmak med en aning kärnbeska, svartpeppar och örter – timjan & rosmarin (eller är det maten som slår igenom)
Vispa sedan ner färskosten. Dekorera gärna med färska bär, t ex orepade vinbär. 200 g naturell färskost, t ex Philadelphia. 2 dl rödavinbär. 200 g naturell färskost, t ex Philadelphia. 2 dl rödavinbär
Men om ni ännu inte har plockat av alla era rödavinbär så tycker jag att det är på tiden nu. röda. Den var mycket god med den syrliga smaken ifrån vinbären och friskheten ifrån färskostkrämen med kola
Vispa sedan ner färskosten. Dekorera gärna med färska bär, t ex orepade vinbär. 200 g naturell färskost, t ex Philadelphia. 2 dl rödavinbär. 200 g naturell färskost, t ex Philadelphia. 2 dl rödavinbär
Vi saftade både krusbär och rödavinbär, och har nu saft så det räcker för åtminstone halva vintern. rågbröd, gravad lax, naturell färskost, citronpeppar, salt och lite lök = Laxsmörgås