Hur röd eller rosa den blir beror helt på hur röda rabarberna är. ), njuta av jordgubbar med mjölk, äta krusbär och vinbär direkt från buskarna, mammas rabarberkräm och i väntan på denna sockerdoppade rabarber
Min vän Erica (Ericas meny) kom förbi och ville plocka från min rödavinbärsbuske som stod helt oplockad och bara väntade på att någon skulle förbarma sig
Jag hittade svarta vinbär, rödavinbär och krusbär. Vill man blandar man i konserveringsmedel (Natriumbensoat, citronsyra eller Atamon) innan den tappas upp på flaskor men oftast behövs det inte, saften brukar inte räcka så länge
Jag upptäkte också att vi har både röda och svarta vinbär på gården. Massor med stora fina vinbär. Sedan när de tinat häller jag över kokat vatten, citronsyra och socker
Vi har två fina vinbärsbuskar på vår tomt, en med svarta och en med rödavinbär. Rör ut citronsyra med en liten mängd saft och rör sedan ner det i resten av saften
Går även utmärkt att byta ut blåbären till svarta- eller rödavinbär. Blanda ut citronsyran i lite vatten och häll i och häll även resten av det kalla vattnet över bären och rör om