165 g ägg, rumstempererade [3 st] 170 g strösocker [2 dl] 150 g smör 200 g vit choklad 120 g vetemjöl [2 dl] 5 g vaniljsocker [2 tsk] 3 g salt [0,5 tsk] 1 citron, zest ca 100 g rödavinbär ca 0,5 dl kokos, till formen florsocker, till servering
5 kg vinbär. 1 st citron. Häll bären i en kastrull och mosa dem något. Tillsätt syltsocker. Koka upp under omrörning och låt koka kraftigt i 2–5 minuter
Koka upp bären (orenaste men sköljda) tillsammans med citronsaften och några matskedar vatten. I år har jag inte alls tagit hand om våra rödavinbär som jag brukar, beroende på att matkällaren redan är full av saft och gelé från förra året
Fyllning350 g rödavinbär (vikt utan kvistar) 4 msk vatten 3 citroner, saft ( skal om man vill ha extra mycket syrlighet) 2 burkar kondenserad mjölk sötad 10 äggulor
Blanda crème fraiche, florsocker och rivet citronskal. Idag har vi haft besök av ett par av Lillasysters kompisar och då passade jag på att baka en vinbärspaj