Röda vinbär balsamvinäger recept

En Nyårsmeny & Glad Fortsättning!

En Nyårsmeny & Glad Fortsättning!

Det har en tydlig smak av svarta vinbär med inslag av choklad och vanilj. ) Servera pastan med riven parmesanost, olivolja, balsamvinäger creme, salt och svartpeppar
Balsamicosås - favoritsåsen

Balsamicosås - favoritsåsen

De lätta, röda Beaujolaisvinerna har de senaste decennierna fått stå i skymundan till fylliga, alkoholstarka viner med kraftig karaktär

Tjejfest!

Antingen kokar ni ihop 5 dl balsamvinäger tills häften återstår. Eller kokar ni ihop 3 dl vispgrädde med 2 msk balsamvinäger och 1 msk kalv- eller kycklingfond. 5 gelatinblad1 vaniljstång1 ½ dl vatten1 dl strösocker100 g färska vinbär200 g färska hallon4 dl vispgräddeGarnering
Svartvinbärsfylld köttrulle med tillbehör

Svartvinbärsfylld köttrulle med tillbehör

I fjol gjorde jag ett recept till det vita vinet men i år valde jag det goda röda vinet istället. Chutneyn ska vara både söt o sur och du kan eventuellt behöva smaka av med mer sirap eller balsamvinäger
Onsdagspastan tillsammans med grill!

Onsdagspastan tillsammans med grill!

 Smaken är torr, med inslag av hallon, svart vinbär och smörkola, så det passar perfekt inför det varma härliga dagarna vi har framför oss
Rödlöksmarmelad

Rödlöksmarmelad

en söt röra med svarta vinbär. Jag gjorde istället en rödlöksmarmelad med balsamvinäger som passade utmärkt till
Äppeltantens smuldegspajer

Äppeltantens smuldegspajer

Päron och björnbär1 sats äppeltantens smuldeg (se grundrecept ovan) 6 päron mjuka 6 dl björnbär 2 msk smör 4 msk strösocker 0,5 msk kardemummakärnor 1 msk balsamvinäger smör, till formarna. Trädgårdsbär1 sats äppeltantens smuldeg (se grundrecept ovan) 12 dl färska bär (t ex smultron, hallon och rödavinbär) 1 dl strösocker 1 msk majsstärkelse smör, till formarna

Vinbär i Spumante

Koka upp socker och balsamvinäger i en kastrull. Anders Deros/Aftonbladet 4 dl rödavinbär eller annan frukt tex melon. 5 dl vit balsamvinäger
Midsommarmeny

Midsommarmeny

jag har här tagit jordgubbar, rödavinbär och hallon. 2 msk balsamvinäger. 2 msk balsamvinäger. Som ni sedan tidigare vet så är jag inspiratör i gruppen Vegetarian For A Year och nu är det dags för en midsommartävling i gruppen
Rödvinsmarinad

Rödvinsmarinad

Vi har kvar en massa röda och svarta vinbär i frysen så i dag tog jag upp flera kilon som jag har gjort lite av varje med
Lördagmiddag - helstekt ryggbiff med provencalska potatisslantar samt GI-lunch dagen där¨på

Lördagmiddag - helstekt ryggbiff med provencalska potatisslantar samt GI-lunch dagen där¨på

 Toner av ceder, plommon, svart vinbär och choklad. 800 g svensk fin ryggbiff i bit (hälften för en dag)6 vitlöksklyftor1 msk persilliade och franska örtkryddor10 potatisar2 palsternackor3 msk färskriven parmesan3 msk olovolja av bästa kvalitet2 msk vällagrad balsamvinäger3 msk Bregott1 kvist persiljaÖrtsalt, svartpeppar, vitpepparGrön salladsblandningGör så här. * Skala palsternackan, låt potatisen har skalet på men skrubba noga* Skiva potatis och palsternacka i ca 3 mm tjocka skivor* Lägg på en plåt och ringla över rikligt med olivolja samt balsamvinäger. Stick in en köttermometer på tjockaste stället, i mitten av köttet* Sätt in köttet i ugnen och låt stå tills termometern visar exakt 55 grader (viktigt)* Rör i hop pressad vitlök, persilliade och hackad färsk persilja till ett snabbt vitlökssmör* Låt vila kort på plåten* Skär upp centimetertjocka bitar* Värm potatisslantarna snabbt, lägg upp köttet, potatis och sallad på varje tallrik (med balsamvinäger)VinetTill denna trevliga och ganska snabba lördagmiddag så tycker jag ni ska skynda till systemet och köpa följande sträva, eleganta men ändå moderna Madrian, den finns i januarinyheterna
Tapasförrätt och pepparkyckling

Tapasförrätt och pepparkyckling

Till detta drack vi Morbergs röda vin och vi blev positivt överaskade. Fruktig, ungdomlig smak med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, blåbär, örter och vanilj

Cheeseknäcke med vinbärssallad

Rör ut honungen i vinägern och slå över vinbären. Toppa med vinbärssallad och citronrasp och/eller vit choklad
Sommarkväll på innergården

Sommarkväll på innergården

En vegetarisk buffé av gröna och röda smårätter baserade på våra egna grönsaker fick fungera som förrätt