Det har en tydlig smak av svarta vinbär med inslag av choklad och vanilj. ) Servera pastan med riven parmesanost, olivolja, balsamvinäger creme, salt och svartpeppar
Antingen kokar ni ihop 5 dl balsamvinäger tills häften återstår. Eller kokar ni ihop 3 dl vispgrädde med 2 msk balsamvinäger och 1 msk kalv- eller kycklingfond. 5 gelatinblad1 vaniljstång1 ½ dl vatten1 dl strösocker100 g färska vinbär200 g färska hallon4 dl vispgräddeGarnering
I fjol gjorde jag ett recept till det vita vinet men i år valde jag det goda röda vinet istället. Chutneyn ska vara både söt o sur och du kan eventuellt behöva smaka av med mer sirap eller balsamvinäger
Klassiska toner av druvan Cabernet Sauvignon såsom svarta vinbär och mörka plommon samsas med en stor fruktighet utan att det för den skull blir syltigt
jag har här tagit jordgubbar, rödavinbär och hallon. 2 msk balsamvinäger. 2 msk balsamvinäger. Som ni sedan tidigare vet så är jag inspiratör i gruppen Vegetarian For A Year och nu är det dags för en midsommartävling i gruppen
Toner av ceder, plommon, svart vinbär och choklad. 800 g svensk fin ryggbiff i bit (hälften för en dag)6 vitlöksklyftor1 msk persilliade och franska örtkryddor10 potatisar2 palsternackor3 msk färskriven parmesan3 msk olovolja av bästa kvalitet2 msk vällagrad balsamvinäger3 msk Bregott1 kvist persiljaÖrtsalt, svartpeppar, vitpepparGrön salladsblandningGör så här. * Skala palsternackan, låt potatisen har skalet på men skrubba noga* Skiva potatis och palsternacka i ca 3 mm tjocka skivor* Lägg på en plåt och ringla över rikligt med olivolja samt balsamvinäger. Stick in en köttermometer på tjockaste stället, i mitten av köttet* Sätt in köttet i ugnen och låt stå tills termometern visar exakt 55 grader (viktigt)* Rör i hop pressad vitlök, persilliade och hackad färsk persilja till ett snabbt vitlökssmör* Låt vila kort på plåten* Skär upp centimetertjocka bitar* Värm potatisslantarna snabbt, lägg upp köttet, potatis och sallad på varje tallrik (med balsamvinäger)VinetTill denna trevliga och ganska snabba lördagmiddag så tycker jag ni ska skynda till systemet och köpa följande sträva, eleganta men ändå moderna Madrian, den finns i januarinyheterna
Krispiga sockerärtor, fräsch sallad av olika slag, kanske några jordgubbar eller varför inte en handfull vinbär eller vad du nu finner på marknaden, i affären eller i ditt eget trädgårdsland
Till detta drack vi Morbergs röda vin och vi blev positivt överaskade. Fruktig, ungdomlig smak med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, blåbär, örter och vanilj
Mycket svarta vinbär i det vinet. Häll på en mindre skvätt balsamvinäger. Skär bort kvist och kärnhus på 2 stora röda paprikor och fyll dem med cous-cousblandningen