Röda och svartvinbärssaft recept

Vinbärsgelé på röda och svarta vinbär

Vinbärsgelé på röda och svarta vinbär

Jag gjorde inte bara svartvinbärssaft av vinbären jag plockade häromdagen utan även gelé. Gelé använder jag mycket i såser och grytor på hösten och vintern, ger otroligt god smak även om man bara tar en liten klick
Svartvinbärssaft

Svartvinbärssaft

Det som man kunde plocka just nu var tex vinbär, både rödaoch svarta vilket vi gjorde. Bärby odlar och andra skördar, himla bra koncept tycker jag även om jag själv odlar en hel del
Glögg- och vinbärsglaserad julpastej

Glögg- och vinbärsglaserad julpastej

½ dl outspädd svartvinbärssaft. Skär lever, fläsk och lök i bitar. Blanda väl med lever och fläsk. Krama ur gelatinbladen och smält dem i den varma saften
Revben med vinbär och ingefära

Revben med vinbär och ingefära

Koka under tiden ihop svartvinbärssaft, svartvinbärsgelé, ingefära, chili, vitlök och kikkomansoja till en sirapslik glaze Skär de kalla spjällen i fina bitar och stek dem gyllene
Köttgryta i lergrytan

Köttgryta i lergrytan

Men vill man kan man i stället ta öl eller svartvinbärssaft som och gör det gott och mustigt. ) Här faller snön lätt och jag ska strax ut på en härlig promenad
Höstgryta

Höstgryta

svartpeppar och salt. Klyfta löken och låt den steka med köttet så att den mjuknar något, men inte tar färg
Risgrynsgröt med saftsås

Risgrynsgröt med saftsås

Blanda den förkokta gröten med socker och russin. Blanda saft, vatten och potatismjöl i en kastrull. 1 dl svartvinbärssaft (eller annan röd saft). 1 dl svartvinbärssaft (eller annan röd saft)

Färska bär i drinken

Lägg blåbär och is i glaset. Blanda hallonsaften med svartvinbärssaft, rör om. Skaka ihop de övriga ingredienserna och häll dem över
Vinbärsstek ”alias: kokt oxfilé”

Vinbärsstek ”alias: kokt oxfilé”

lite beroende på vad du har fått tag i för bit och hur rött du vill att det ska vara. Låt den ligga i skyn till nästa dag, då du skivar den tunt och värmer den försiktigt i en form under folie
Köttfärslimpa med sötpotatis

Köttfärslimpa med sötpotatis

Hacka den röda löken och pressa vitlöken, allt in i bunken. Smaksätt med tex svartvinbärssaft, soja, salt och peppar
Kyckling med vinbär

Kyckling med vinbär

Denna kombination med syrliga röda vinbär och kyckling är helt oslagbart. Blanda saft, vatten, crème fraiche, buljong, enbär, timjan och soja i en traktörpanna
Vegetarisk "vilt"färs-gryta

Vegetarisk "vilt"färs-gryta

Lägg sedan i all svampen, syltlöken och krydda med timjan och citronpeppar efter smak. Red till sist grytan med maizena, och servera med ris, brysselkål och röd vinbärsgelé
Mustig ragu med pappardelle & riven parmesan

Mustig ragu med pappardelle & riven parmesan

När du trasat sönder köttet och blandat det i såsen smakar du av med en liten, liten skvätt svartvinbärssaft för att stabilisera upp det syrliga i det röda vinet och för att ge ragun ännu mer karaktär