)Krusbärssaft med rödakrusbärca 3,5 l färdig saft2 kg rödakrusbär2 liter vatten1 liten tsk rent vaniljpulverett knappt kg strösockerSkölj bären och lägg dem i en kastrull tillsammans med vaniljpulvret. 2 kg rödakrusbär
Krusbären mjuknar snabbt. Skeda upp krusbären över kakan. Lägg 3 dl krusbär och strösocker i en kastrull och häll på vatten, bara så att det täcker krusbären och koka i ca 2 minuter. Sprid ut ca 1 dl färska krusbär över kakan och sätt sedan in kakan i ugnen i ca 18-20 minuter. 3 dl + 1 dl rödakrusbär
I regnet plockade vi, jag och dottern, en full maja med krusbär. Fick veta att hon var mutad, glass med chokladbitar mot att hjälpa mamma med krusbären, haha
8 dl rensade rödakrusbär, ej för mogna. Häll krusbär och vatten i kastrull, koka ca 5 min, mosa eller mixa bären en aning. 8 dl rensade rödakrusbär, ej för mogna