röda tomater. Skär tomaterna i ganska små bitar. Tvätta citronerna och apelsinen i ljummet vatten och riv sedan av det gula med hjälp av rivjärn eller zestjärn
Vi har iofs inga egna plantor men hemma hos Ankis far finns det en med många goda röda juveler på. Vill man vara extra husmoderlig/faderlig så ställer man sej vid spisen och koker en underbart god tomatmarmelad som gör sej fint till en god ost av det mognare slaget
5 st röd spansk chilifrukt. Skölj och kärna ur och skär äpplena i bitar. Skölj och dela tomaterna. Lägg äpplen och tomater i en gryta tillsammans med vatten och socker
Jag har även gjort kryddstark tomatmarmelad och det blev också jättelyckat. 1 ½ - 2kg tomater2 röda lökar6 vitlöksklyftor½ msk örtsalt4 kryddnejlikor10 svartpepparkorn3 lagerblad2-3 dl god vinäger, gärna balsamvinäger (smaka av)1 dl strösocker (smaka dig fram)1 tsk cayennpeppar eller lite chiliflakes (beror på hur stark man vill ha den)2 tsk paprikapulver1 dl tomatpuréDela tomaterna i mindre bitar. 2 röda lökar
Jag använder räkor, finhackad röd lök, hackad dill, citronsaft, creme fraiche och majonäs. Jag serverade smör, ost, mammas tomatmarmelad och lemoncurd till
Smörslungad hummer, pilgrimsmussla, färska räkor och löjrom serverat med hemgjord majonnäs, sesambeströdd avacado, hummerpulver, gröna örter och blad, fylld pärltomat och en krämig hummerbisque
Men de två var mer som två vanliga röda viner, fylliga och goda som passar bra till en god middag. Efter middagen fick jag även följa med till restaurangen Brasserie Elverket för att testa god champagne, ostron, någon god sort mini paprika/chili och briéost med tomatmarmelad
Det fanns uppdukat allt möjligt smått och gott, smakrika spröda kex och kakor, handbakade som innehåller bara naturliga ingredienser och som är gräddade i vedeldad ugn