På den fina bloggen Frostrosor hittade jag ett recept på rödvinbärssaft med vanilj. Röd vinbärssylt. Har syltat och saftat hela helgen så nu kommer det sådana recept på löpande band här på bloggen, men är det bärtider så är det
Fyllning350 g röda vinbär (vikt utan kvistar) 4 msk vatten 3 citroner, saft ( skal om man vill ha extra mycket syrlighet) 2 burkar kondenserad mjölk sötad 10 äggulor
När saften kallnat häller du den i flaskor. 4 Liter röda vinbär (mosade). 750 g socker (per liter saft). Tillsätt 750 g socker till varje liter saft, och låt åter stå i 12 timmar. Efter de 12 timmarna ska du koka upp saften. 4 Liter röda vinbär (mosade)
Blev inspirerad av Tove att göra saft och gelé av våra röda vinbär i år. Röd vinbärsgelé. Så en saftsil införskaffades och så spenderades större delen av helgen till att plocka vinbär, sylta och saft och baka en supersnabb vinbärskaka