Äppelkakor blir man bjuden på i ett kör under skördetiden och olika pajer på röda bär tillhör sommarens standardrepertoar, men servera mig en krusbärsanrättning och jag skall gapa förvånat (och glupskt)
Vi kokade på mina föräldrars röda krusbär. För nån vecka sen provade jag och Mattias ju att koka Krusbärsmarmelad med whisky, och jag måste säga att den blev supergod
500 g krusbär (blandade den här gången röda och gula). ca 1/2 flaska flytande fruktpektin (och/eller 1 tsk röd melatin + 1 msk strösocker). Koka upp igen och koka ca 5 minuter (används röd melatin. 1 tsk röd melatin
Gör marmeladprovet genom att ta en tsk krusbärsmarmelad och lägga på en assiett och ställa i kylen. När krusbärsmarmeladen stelnat ska du dra kanten på skeden genom krusbärsmarmeladen och då ska den inte flyta ihop igen, gör den det så får du koka lite till
Jag kokar gröt på alla sorters bär - blåbär, jordgubbar, hallon, röda och svarta vinbär. Vad sägs om kiwi- och krusbärsmarmelad, krusbärssaft och krusbärsbullar
Jag gillar normalt sett inte ens krusbär men denna är supergod på rostad bröd. Eller inte helt sant, jag har gjort krusbärsmarmelad med vanilj och stjärnanis som blev en riktig höjdare smakmässigt
Här har jag blandat morötter, röd lök, zucchini, aubergine,paprika, vitlök, röd chili. Däremot måste jag säga att den krusbärsmarmelad jag gjorde i somras är helt underbar